5 C
Belgrade
3.1 C
Zagreb
3 C
Sarajevo
02.12.2022.

Porcelanska adidas silueta kao omaž majstorstvu, umetnosti i nasleđu!

IZDVAJAMO

 

Početkom 2020. godine, adidas je pokrenuo program A-ZX zamišljen kao ideju nemačkog giganta sportske odeće da se udruži sa kreativcima iz celog sveta i pruži im mogućnost da interpretiraju siluetu patika za trčanje ZX8000 na mnoštvo neočekivanih načina.

 

 

Koristeći ZX franšizu kao umetničko platno, svaki partner donosi jedinstveni pristup jednom od adidasovih najreprezentativnijih modela, a iako je do sada adidas sarađivao sa umetnicima, dizajnerima i tehnolozima, priznajemo da nas je sve iznenadila saradnja sa najstarijiim evropskim proizvođačem porcelana, Meissen

 

Za izradu ovog jedinstvenog para patika okupila su se dva pionira nemačkog dizajna, implementirajući vekovnu veštinu u jednu od najznačajnijih silueta na svetu.  U srcu ove jedinstvene saradnje je harmonično spajanje dve ikone – Meissen “Krater” vaze i adidas Originals ZKS8000 siluete. Ova neponovljiva ZX8000 silueta sadrži vrhunsku adidas kožu koju je Meissen ručno oslikao, teži tačno 950 grama, a proces izrade trajao je čak šest meseci.

 

 

Prvo dizajnirana 1856. godine, danas i po prvi put, “Krater” vaza objedinjuje brojne ukrasne stilove i tehnike iz 310-godišnje istorije proizvođača porcelana. Odajući počast ovom suštinskom delu Meissen dizajna, adidasovu sopstvenu modernu ikonu krasi 15 od čak 130 različitih motiva za “Krater” vaze, a svaki motiv su pažljivo i precizno oslikala četiri slikara u tri odvojena Meissen odeljenja. Kao svedočanstvo majstorstva, umetnosti i kreativnosti, ova adidas silueta zaista nema premca u svojoj eleganciji i originalnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Meissen

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije