18.8 C
Belgrade
19.2 C
Zagreb
16 C
Sarajevo
24.07.2021.

Zagrevamo se za praznike šoljom najkremastije tople čokolade!

IZDVAJAMO

Gusta, kremasta, baršunasta – topla čokolada je jedna od zimskih poslastica kojoj ne možemo da odolimo jer nas više od svega podseća na toplinu doma i udobnost, a ujedno je i najbolji način da zvanično dočekamo praznične dane sa porodicom i prijateljima.

Ovaj topli napitak je bogatog ukusa i dovoljno sladak, a u njemu se najbolje uživa dok kitite jelku, pečete novogodišnje kolačiće ili gledate svoj omiljeni praznični film. Današnji recept za toplu čokoladu sadrži svega 6 sastojaka, vrlo je jednostavan za pripremu, a kao dodatak, umesto šlaga možete napraviti ove preslatke figurice Sneška Belića od penastih bombona, slanih štapića i grančica ruzmarina! Jednom kada je poslužite očekujte da će svi pohrliti ka svojim telefonima u želji da je uslikaju pre nego što je isprobaju.

SASTOJCI

  • 1l kokosovog mleka u konzervi (ili mleka po želji)
  • 90 g poluslatkog čokoladnog čipsa
  • 20 g nezaslađenog kakao praha
  • 80 g javorovog sirupa (ili po ukusu)
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1 prstohvat krupne soli
  • šlag za serviranje (po želji)
  • rendani cimet ili čokolada za serviranje (po želji)

Sastojci za Sneško Belić figurice od penastih bombona

  • bele penaste bombone (maršmelou)
  • slani štapići
  • grančice ruzmarina
  • rastopljena čokolada
  • puslice (po želji)

PRIPREMA

1. Dodajte kokosovo mleko, čokoladni čips, kakao u prahu, javorov sirup, ekstakt vanile i prstohvat soli u veću šerpu za kuvanje. Kuvajte na umerenoj temperaturi, dok mleko ne počne da pari, ali ne proključa. Sve vreme mešajte toplu čokoladu kako biste bili sigurni da se ništa ne lepi za dno. Kuvajte do 5 minuta.

2. Kad se topla čokolada skuva, sipajte u šolje, pospite šlagom, a po želji ukrasite penastim figuricama Sneško Belić koje ćete napraviti na sledeči način:

1. Na slani štapić prvo stavite dve penaste bombone. Privežite grančicu ruzmarina oko gornjeg dela štapića, a zatim stavite još jednu penastu bombonu. Položite figurice ravno na pleh obložen papirom za pečenje.

2. Istopite čokoladu i čačkalicom nacrtajte oči, nos, osmeh i dugmad. Kapice od puslica zalepite sa malom količinom istopljene čokolade. Ohladite u frižideru dok se čokolada ne stegne, oko 10 minuta.

Poslužite i uživajte!

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije