7.1 C
Belgrade
10.6 C
Zagreb
7 C
Sarajevo
03.02.2023.

Everest: Čaša koja će zauvek promeniti iskustvo ispijanja viskija!

IZDVAJAMO

Poznavaoci duboko veruju da je ispijanje viskija uzvišeno iskustvo koje čak i najmanji detalj može učiniti još boljim.

U razgovoru sa brojnim stručnjacima, od destilatora i miksologa do vrhunskih poznavalaca viskija, sa ciljem da otkriju šta za njih predstavlja vrhunski doživljaj ispijanja ovog žestokog alkoholnog pića, nastala je čaša Everest koja kombinuje estetski privlačan dizajn sa karakteristikama koje čine iskustvo ispijanja viskija uzvišenijim.

Danska dizajnerka Nina Brun je za kanadski brend Liiton dizajnirala je 3D model Mont Everesta, u razmerama 1:230.000 u čaši za viski čiji je cilj da poboljša uživanje u viskiju. Ovo precizno izrađeno staklo hladi vaše omiljeno piće za samo 18 sekundi zahvaljujući svom patentiranom sistemu za hlađenje (Chill Charge System™) koji se aktivira tako što čašu pre upotrebe stavite u zamrzivač.

Jednom kada sipate napitak u Everest čašu, da biste podigli arome pića, samo ga nežno zakovitlajte oko čuvenog planinskog, gde njegova ugrađena ventilacija prirodno oslobađa ukuse vašeg omiljenog viskija. Pored toga, minajutrni kristalni model najvišeg vrha sveta je poseban vizuelni element koji će celokupan doživljaj ispijanja viskija podići na mnogo viši nivo.

Brend Liiton je u stvaranju ultimativnog iskustva viskija posvetio posebnu pažnju svakom detalju estetike, funkcionalnosti i izrade, pa tako ove luksuzne čaše za viski dolaze u kompletu od 4 komada, sa opcionim Everest dekanterom u kojem možete poslužiti ovo eklektično piće, kao i pića poput brendija, ruma, rakije pa čak koktele koji se inače služe u čašama za viski. Svaki komplet čaša dolazi umotan u elegantnu drvenu kutiju za darivanje, što ga čini sjajnim poklonom za nekoga kome ispijanje viskija predstavlja poseban ritual.

Everest projekat je za manje od pet sati na sajtu Kickstarter prikupio sredstva neophodna za puštanje u proizvodnju, a sada i vi možete naručtiti svoj set ovih jedinstvenih čaša za viski po ceni od 49 dolara, ali budite strpljivi, jer se prva isporuka očekuje u aprilu 2021. godine.

Piše: Miona Todorović

Foto: Kickstarter

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije