13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Veliki umetnici kao male dekorativne figure

IZDVAJAMO

Sa željom da istoriju umetnosti učini zabavnijom i dostupnom široj publici, 2014. godine nastao je “Today is Art Day” nalog na društvenim mrežama koji sa zajednicom entuzijasta svakodnevno deli zanimljivosti o različitim umetnicima ili umetničkim delima.

“Today is Art Day” je sada brend koji na revolucionarne načine predstavlja istoriju umetnosti i koji je od svojih početaka kao feed na društvenim mrežama prerastao je u popularnog kustosa istorije umetnosti u rastućoj internet zajednici koja sada broji preko 125 000 pratioca. Pored pružanja dnevne doze istorije umetnosti na društvenim mrežama sa intrigantnim i zabavnim činjenicama, “Today is Art Day” nastoji da svaki dan učini danom umetnosti zahvaljujući svojoj liniji inovativnih i zabavnih kolekcionarskih komada inspirisanih velikim remek-delima i umetnicima.

Ovaj kanadski brend je kreirao kolekciju minijaturnih figura koja na zabavan i duhovit način predstavlja čuvene umetnike poput Van Goga, da Vinčija, Monea, Fride Kalo i mnogih drugih. Figure dolaze u setu sa mini reprodukcijama njihovih najpoznatijih umetničkih dela, dodatnih delova u vidu predmeta karakterističnih za svakog umetnika, dok se na pozatini kutije nalazi po 10 zabavnih činjenica o samom umetniku!

“Today is Art Day” kolekcija figurica postala je toliko popularna da se čak može pronaći u prodavnicama suvenira svetski poznatih muzeja poput Luvra, MET muzeja, Van Gogovog muzeja i mnogih drugih. Ukoliko ste neko ko voli umetnost, ova simpatična kolekcija figurica će vam se sigurno dopasti!

Piše: Miona Todorović

Foto: Today is Art Day

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije