28.1 C
Belgrade
27.4 C
Zagreb
21.6 C
Sarajevo
15.08.2022.

Probudite se u krošnji drveta sa pogledom na norveške fjordove

IZDVAJAMO

Na padinama šumovitih norveških brda, s pogledom na jedan od najvećih fjordova Hardangerfjord, poput velikog žira izdiže se spektakularna koliba na drvetu pod nazivom „Woodnest“.

Smeštena nedaleko od norveškog gradića Oda, ova luksuzna kućica na drvetu od samo 15 kvadratnih metara je posebno mesto za odmor iz kojeg gosti mogu uživati u jedinstvenom i privilegovanom pogledu na fjord. Dizajnirana od strane norveških arhitekata Helen & Hard, ova kućica na drvetu projektovana je tako da drvo može nositi punu težinu kućice na drvetu uz malu podršku čeličnih struktura, čineći je da izgleda kao da je u neraskidivoj vezi sa prirodom.

Gosti koji ovde borave moći će da se probude sa zapanjujućim panoramskim pogledom na fjordov pejzaž i zavejane planine, i uživaju u zalascima sunca koji oduzimaju dah.  Unutrašnjost kolibe je izrađena od najfinijeg drveta jove, a spolja se uklapa u prirodno okruženje nalik na norvešku šišarku. Unutra će gosti pronaći ručno izrađene stolice dizajnirane od strane norveških dizajnera i napravljene od materijala lokalnog porekla. „Woodnest“ luksuzna kućica na drvetu nudi prostor za spavanje do četiri osobe, što je čini savršenom za porodični ili romantični odmor, a opremljena je električnom energijom, malom čajnom kuhinjom, bežičnim internetom, tušem, kao i podnim grejanjem za ugodne zimske noći.

Minimalistička i udobna koliba „Woodnest“ je posebno mesto za beg, povezivanje, opuštanje, stvaranje, udisanje svežeg vazduha, avanture u planinarenju, ali pre svega mesto koje donosi uživanje u vremenu sa onima koje volimo.

Piše: Miona Todorović

Foto: Woodnest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije