6 C
Belgrade
4.1 C
Zagreb
5 C
Sarajevo
03.12.2022.

Upoznajte Teno – Zvuk u novom svetlu

IZDVAJAMO

Kintsugi je japanska umetnost popravljanja polomljenih keramičkih predmeta pomoću zlata, nastala na ideji da u prihvatanju mana i nesavršenosti možete stvoriti još jače i lepše umetničko delo. Ali šta ako te pukotine kriju nešto zaista posebno ispod površine?

Teno

Kompanija Lumio predstavila je Teno, zvučnik/lampu čiji je dizajn upravo inspirisan ovom drevnom japanskom veštinom. Dizajniran da izgleda umetnički i skulpturalno lepše od bilo koje lampe ili Bluetooth zvučnika koje ste do sada videli, Teno zaista govori o lepoti iznutra. Spolja ovaj neobični uređaj dolazi u obliku keramičke činije sa pukotinom koja prolazi kroz nju, a kada nežno odvojite te dve polovine, unutrašnja lampa se automatski uključuje, otkrivajući meku, toplu svetlost i stvarajući možda jednu od najneobičnijih interakcija svih vremena – lampa postaje Bluetooth zvučnik omogućavajući da vaše svetlo oživi zvukom!

Teno 1

Svetlost lampe, kao i jačinu zvuka možete podesiti jednostavnim dodirom a ukoliko želite da ga isklučite jednostavno sastavite razdvojene delove. Teno je namenjen povezivanju sa sobom i sa okolinom, jer dok ga držite u rukama njegove vibracije pružaju meditativni osećaj, dok njegova blistava svetlost stvara onu umirujuću atmosferu koja nam je svima potrebna.

Teno 2

Teno nije dizajniran da izgleda kao visokotehnološki proizvod za masovnu upotrebu, već je dizajniran da bude bezvremenski. Izgleda veoma dragoceno i podseća na relikvije, a ta pukotina koja prolazi kroz njegov centar samo potvrđuje kintsugi ideju da stari ili pokvareni proizvodi ne moraju biti zamenjeni novim i da u nesavršenostima ima čarolije.

Teno Bluetooth zvučnik/lampa sada je dostupan po ceni od 240 dolara na sajtu Kickstarter.

Piše: Miona Todorović

Foto: Kickstarter

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije