7.1 C
Belgrade
10.6 C
Zagreb
7 C
Sarajevo
03.02.2023.

IKEA x BYREDO: Nevidljivi dizajn koji miriše na uspomene, snove i dom

IZDVAJAMO

 

Iako se na estetiku često gleda kao na srž dizajna enterijera, ključ za stvaranje zadivljujućeg prostora i određenog stila zahteva pažnju svih čula. Krenuvši od zajedničke ideje da dobar dizajn enterijera mora mirisati podjednako dobro, švedski brend IKEA i osnivač brenda BYREDO, kreirali su kolekciju mirisnih sveća koje prizivaju uspomene i čine da se osećate dobro u svom domu. 

Ova posebna kolekcija nosi naziv OSYNLIG što na švedskom znači „nevidljivo“ i odnosi se na način na koji miris može vašem domu uneti „nevidljivi dizajn“. „Način na koji vaš dom miriše vrlo je emotivan i igra veliku ulogu u tome kako se osećate tamo. Miris je vrlo relevantan deo kuće i stvara osećaj udobnosti i sigurnosti“, izjavio je Ben Gorham, osnivač brenda BYREDO. Jednostavno paljenje sveće može ispuniti prostorije uspomenama i „pojačati iskustvo boravka kod kuće“.

Kolekcija uključuje 13 mirisnih sveća u tri mirisne kategorije – cvetna, drvenasta i sveža,  dizajniranih su da izazovu širok spektar emocija koje je teško pretočiti u reči – poput nostalgije, snova, a pre svega topline doma.

Sveće ne samo da neverovatno mirišu, već su i lepo upakovane što nije iznenađenje poznajući BYREDO estetiku. Kolekcija sveća donosi 13 mirisa i dolazi u 19 različitih ručno oblikovanih keramičkih posuda različitih oblika i veličina, a svaka je oslikana mešavinom dve boje koje predstavljaju sastojke koji se u njoj koriste. Većina dolazi sa odgovarajućim poklopcima, a sve posude su dizajnirane za odlaganje sitnica ili ukrašavanje kuće, jednom kada se sveće potroše.

S obzirom na to da polako ulazimo u zimu i da ćemo dosta vremena provoditi u zatvorenom, sada imate još jedan razlog da kupite novu mirisnu sveću kako biste svom domu dodali luksuznu notu.

IKEA x BYREDO OSYNLIG kolekcija mirisnih sveća sada je dostupna, po veoma pristupačnim cenama, u IKEA prodavnici u Beogradu, kao i za kupovinu online.

Piše: Miona Todorović

Foto: IKEA x BYREDO

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije