14.8 C
Belgrade
5.8 C
Zagreb
10 C
Sarajevo
28.11.2021.

Voćni tart sa čija semenkama by @fle.kaa: Poslastica bez griže savesti!

IZDVAJAMO

Posle čokoladne i nestvarno kremaste Fererro Rocher torte koja je bila toliko dobra da smo morali da prekršimo dijetu, iz @fle.kaa kuhinje stiže nam novi dezert, ali ovoga puta nešto drugačiji, voćniji i zdraviji!

Za sve vas koji ste ljubitelji zdravih poslastica, a i za one koji to još uvek nisu – predstavljamo ovaj nesvakidašnji tart sa čija semenkama!

Jednostavan za pripremu, gotov za svega 20tak min, nema dodatog šećera, možete ga kombinovati sa omiljenim voćem, dekorisati po želji, izbor je na vama. Moj lični izbor ovaj put su borovnice, ali odlicno će ići i sa jagodama, malinama, kupinama, svežim ili smrznutim, kako god vam je želja.

Sastojci za koricu su sledeći:

  • 2 zrele banane
  • 2 kašike meda
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 1/4 šolje iseckanih orašastih plodova (badem, pistaći, orah, indisjki orah – po vašoj želji)

Banane ispasirati viljuškom, dodati med, vanila ekstrakt i nastaviti da pasirate dok se ne dobije glatka smesa. Potom dodati ovsene pahuljice i orašaste plodove. Smesa treba da bude gusta tek toliko da možete od nje oblikovati korpice za tart.

Kalup za mafine je odličan za pečenje ovih korica, tako što ćete smesu utisnuti u kalup rukama, na oko 1 cm debljine. Peći 15 minuta na 180° C.

Dok se korice za tart peku, napraviti fil od sledećih sastojaka:

  • 1 šolja jogurta (grčki ili sojin Alpro jogurt)
  • 1 kašika čija semenki
  • 1 kašika meda (ili 2 ako volite slađi fil)
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 1/2 šolje svežih borovnica

Sve navedene sastojke izmiksati u blenderu.

Kada su korice za tart pečene i ohlađene na sobnoj temperaturi, u svaki tart sipati fil do vrha i staviti u frižider da se ohladi i stegne.

Dekorisati tart svežim voćem, orašastim plodovima i svežom nanom.

Super jednostavan, brz i zdrav voćni tart koji vam toplo preporučujem da probate, ne samo kao dezert, već može biti jako lep i ukusan i kao doručak! Prijatno!

Javite nam svoje utiske i zapratite @fle.kaa na Instagramu za još više neodoljivih recepata.

Piše: Katarina Radišić

Foto: @fle.kaa

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije