Ukoliko volite da vam vikend započne smutijem koji je ujedno kremast i bogatog ukusa, imamo sjajnu zdravu zamenu za doručak!
Jesen i zima su sezona sočnog nara koji pre svega volimo zbog prelepog izgleda, neodoljivo slatkog ukusa, ali i zbog činjenice da je plod nara bogat vitaminom C koji će nam biti preko potreban u hladnijim danima.
Iskoristite ovaj period za jačanje imuniteta tako što ćete ubaciti nar u svoj jutarnji smuti i ujedno uživati u ovom zdravom napitku koji je potpuno veganski i bez glutena.
Sastojci:
- 1 banana (sveža ili zamrznuta)
- 250 gr ovsenog mleka (ili mleka po izboru)
- 1 kašika putera od badema
- 1/3 kašičice cimeta
- 1 kašika psilijumma ili lanenih semenki
- 2 kašike nara za posipanje
Napomena: Ovaj smuti je prirodno zaslađen bananom, ali ukoliko vam je nedovoljno sladak možete dodati malo javorovog sirupa.
Priprema:
- Stavite sve sastojke (osim nara) u blender i miksajte dok ne dobijete glatku i gustu smesu.
- Poslužite smuti u čaši i pospite semenke nara po želji.
- Ovaj smuti je posebno ukusan kada je malo rashlađen pa savetujemo da koristite zaleđenu bananu ili da ga pre posluživanja ostavite neko vreme u frižideru.
Prijatno!
Piše: Miona Todorović
Foto: Pinterest