6.9 C
Belgrade
6.3 C
Zagreb
5.5 C
Sarajevo
17.10.2021.

Zbogom dijetama! @fle.kaa nam je spremila čokoladni greh kojem je nemoguće odoleti!

IZDVAJAMO

 

Spoj kreme od tamne čokolade i Nutele, zavodljiv ukus hrskave korice od pečenih lešnika i još zavodljiviji izgled prosto ne može da prođe neopaženo. Jer, sve je lepše uz parče sočne čokoladne torte!

Ovog prohladnog ponedeljka naša draga fle.kaa odlučila je da nas obraduje Fererro Rocher tortom koja je oličenje najslađeg greha i koju jednostavno ne možemo da ne probamo!

 

 

Sastojci: 

Za korice je potrebno:

  • 300 g tamne šokolade
  • 150 g Nutele
  • 150 g pečenih lešnika
  • 30 g šećera
  • 30 g brašna
  • 30 g kakaa
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 220g putera
  • 100g šećera
  • 7 jaja
  • 1 kašičica vanila ekstrakta

 

 

Priprema:

  1. Čokoladu istopiti na pari, dodati Nutelu dok je čokolada još topla i ostaviti sa strane da se sjedini.
  2. U multipraktiku izmiksati lešnike, šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo i so, dok se ne dobije tekstura “brašna” .
  3. U većoj posudi penasto umutiti puter sa šećerom, dodati 7 žumanaca, vanilin ekstrakt i na kraju dodati istopljenu čokoladu sa Nutelom i dobro sjediniti.
  4. Potom dodati “brašno” koje ste prethodno napravili u multipraktiku i sve lepo sjediniti.
  5. U posebnoj činiji umutiti belanca dok se ne formira tvrd šam.
  6. Postepeno, kašiku po kašiku, dodavati čokoladni deo u belanca i koristeći spatulu umešati u belanca nežnim kružnim pokretima kako biste sačuvali šam.
  7. Rernu zagrejati na 175°C, dva okrugla pleha prečnika 24 cm obložiti pek papirom i podeliti smesu za korice ravnomerno.
  8. Peći 30-40 min, proveravajući povremeno da li je sredina pečena.
  9. Kada su kore ispečene, ostaviti ih da se potpuno ohlade, a zatim svaku koru podeliti na dve.

Krem za tortu:

  • 450 g putera (sobne temperature)
  • 300 g Nutele
  • 1/2 kašičice soli
  • 250 g prah šecera
  • 100 g krem sira

Puter penasto umutiti, dodati Nutelu, so, krem sir i dobro sjediniti. Dodavati prah šećer na kraju.

 

 

Ganaš od čokolade za dekoraciju torte:

  • 170 g čokolade
  • 110 g slatke pavlake
  • 8 Ferrero kuglica izdrobljenih po želji za “crunch taste”.

Tortu ređati sledećim redosledom:

  1. Na postolje na koje ćete postaviti tortu prvo nanesite kašiku krema, staviti prvu koru, premazati celu površinu kremom i posuti izdrobljene Ferrero kuglice po vrhu; staviti drugu koru i ponoviti isti postupak za ostale 3 kore.
  2. Tortu dobro ohladiti pre dekorisanja.

 

Ukoliko se odlučite da je dekorišete čokoladnim ganaš prelivom, postupak pravljenja je sledeći:

  1. Slatku pavlaku zagrejati na pari, skinuti sa pare pre nego što provri, dodati usitnjenu čokoladu i ostaviti 5 min. Potom umešati sve zajedno dok se ne sjedine pavlaka i čokolada.
  2. Ganaš preliti preko dobro ohlađene torte i vratiti u frižider da se stegne.

Uživajte u ovoj bombastično čokoladnoj torti kojom će vaši prijatelji i porodica biti više nego oduševljeni!

Javite nam svoje utiske i zapratite @fle.kaa na Instagramu za još više neodoljivih recepata.

 

 

Piše: Katarina Radišić

Foto: @fle.kaa

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije