10.7 C
Belgrade
3.6 C
Zagreb
7.4 C
Sarajevo
24.01.2021.

Zbogom dijetama! @fle.kaa nam je spremila čokoladni greh kojem je nemoguće odoleti!

IZDVAJAMO

Imaginarijum gift vodič – Poklonite umetnost za praznike!

  Vreme darivanja je prava prilika da onima koje volite poklonite umetničko delo koje sa godinama dobija na vrednosti, a malo je poklona koji se...

Za vas smo pronašli najlepše ideje za dekoraciju praznične trpeze!

  Trpezarijski sto je mesto u domu za kojim se okupljamo kako bismo provodili zajedničko vreme, razmenjivali priče, smeh i stvarali nove uspomene, a Nova...

Sočne karamel krofnice iz @fle.kaa kuhinje čekaju da zaslade vaše praznike!

  Nismo ni trepnuli, a decembar je već na pola puta, verujem da i vi kao i ja već smišljate i planirate recepte za novogodišnju...

Zavirite u restoran uzbekistanske kuhinje koji pomera granice modernog dizajna

  Ukrajinski dizajnerski studio YOD nedavno je predstavio još jedan u nizu svojih sprektakularnih projekata - moderni restoran uzbekistanske kuhinje u jednoj od centralnih ulica...

Praznični Imaginarijum gift vodič za muškarce kojima „nikad ništa ne treba”!

Kada je praznična kupovina u pitanju, pronalaženje pravog poklona za muškarca u vašem životu može biti pomalo nezgodno, jer ili imaju sve ili im...

Imaginarijum gift vodič za sve ljubiteljke mode

Ukoliko ove praznične sezone želite da iznenadite svoju stilski osvešćenu prijateljicu, sestru, mamu ili koleginicu nečim što će im se sigurno dopasti, a ne...

Nike Waffle Racer LX silueta sa mint detaljima daje nam sjajne ideje za jesenji outfit

  Nike je ponovo uspeo da klasičnim patikama za trčanje da urbani i moderni preobražaj, a ovoga puta reč je o ženskom modelu Waffle Racer...

Poslužite ove rolnice na sledećoj zabavi i gledajte kako magično nestaju sa tanijira!

  Ukoliko planirate zabavu, večeru za prijatelje ili lagani ručak, ove rolnice od pršute, kruške i rukole su mali božanski zalogaji koji će se dopasti...

 

Spoj kreme od tamne čokolade i Nutele, zavodljiv ukus hrskave korice od pečenih lešnika i još zavodljiviji izgled prosto ne može da prođe neopaženo. Jer, sve je lepše uz parče sočne čokoladne torte!

Ovog prohladnog ponedeljka naša draga fle.kaa odlučila je da nas obraduje Fererro Rocher tortom koja je oličenje najslađeg greha i koju jednostavno ne možemo da ne probamo!

 

 

Sastojci: 

Za korice je potrebno:

  • 300 g tamne šokolade
  • 150 g Nutele
  • 150 g pečenih lešnika
  • 30 g šećera
  • 30 g brašna
  • 30 g kakaa
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 220g putera
  • 100g šećera
  • 7 jaja
  • 1 kašičica vanila ekstrakta

 

 

Priprema:

  1. Čokoladu istopiti na pari, dodati Nutelu dok je čokolada još topla i ostaviti sa strane da se sjedini.
  2. U multipraktiku izmiksati lešnike, šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo i so, dok se ne dobije tekstura “brašna” .
  3. U većoj posudi penasto umutiti puter sa šećerom, dodati 7 žumanaca, vanilin ekstrakt i na kraju dodati istopljenu čokoladu sa Nutelom i dobro sjediniti.
  4. Potom dodati “brašno” koje ste prethodno napravili u multipraktiku i sve lepo sjediniti.
  5. U posebnoj činiji umutiti belanca dok se ne formira tvrd šam.
  6. Postepeno, kašiku po kašiku, dodavati čokoladni deo u belanca i koristeći spatulu umešati u belanca nežnim kružnim pokretima kako biste sačuvali šam.
  7. Rernu zagrejati na 175°C, dva okrugla pleha prečnika 24 cm obložiti pek papirom i podeliti smesu za korice ravnomerno.
  8. Peći 30-40 min, proveravajući povremeno da li je sredina pečena.
  9. Kada su kore ispečene, ostaviti ih da se potpuno ohlade, a zatim svaku koru podeliti na dve.

Krem za tortu:

  • 450 g putera (sobne temperature)
  • 300 g Nutele
  • 1/2 kašičice soli
  • 250 g prah šecera
  • 100 g krem sira

Puter penasto umutiti, dodati Nutelu, so, krem sir i dobro sjediniti. Dodavati prah šećer na kraju.

 

 

Ganaš od čokolade za dekoraciju torte:

  • 170 g čokolade
  • 110 g slatke pavlake
  • 8 Ferrero kuglica izdrobljenih po želji za “crunch taste”.

Tortu ređati sledećim redosledom:

  1. Na postolje na koje ćete postaviti tortu prvo nanesite kašiku krema, staviti prvu koru, premazati celu površinu kremom i posuti izdrobljene Ferrero kuglice po vrhu; staviti drugu koru i ponoviti isti postupak za ostale 3 kore.
  2. Tortu dobro ohladiti pre dekorisanja.

 

Ukoliko se odlučite da je dekorišete čokoladnim ganaš prelivom, postupak pravljenja je sledeći:

  1. Slatku pavlaku zagrejati na pari, skinuti sa pare pre nego što provri, dodati usitnjenu čokoladu i ostaviti 5 min. Potom umešati sve zajedno dok se ne sjedine pavlaka i čokolada.
  2. Ganaš preliti preko dobro ohlađene torte i vratiti u frižider da se stegne.

Uživajte u ovoj bombastično čokoladnoj torti kojom će vaši prijatelji i porodica biti više nego oduševljeni!

Javite nam svoje utiske i zapratite @fle.kaa na Instagramu za još više neodoljivih recepata.

 

 

Piše: Katarina Radišić

Foto: @fle.kaa

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije

Hajde da pričamo o perfekcionizmu i njegovim prednostima i manama!

  Šta je za vas perfekcionizam? Imate li u svom bliskom okruženju nekog perfekcionistu? I ono najzanimljivije, da li ste li vi možda jedan od...

Nova Idôle maskara za trepavice kakve ste oduvek želeli

  Idôle je simbol moderne, savremene generacije neustrašivih i snažnih žena. Sledeći uspešno lansiranje Idôle mirisa, Lancôme doseže nove uspehe sa inovativnom maskarom, Lash Idôle...

Nova H&M Home kolekcija u znaku čistih linija, mekih tekstura i organskih materijala

  Ovog proleća enterijeri će biti svetli, čisti i smeli, baš poput noviteta koje je čuveni švedski brend nedavno predstavio. Inspirisana modernim domovima, u nameri da...

Eucerin® nam pomaže da se oslobodimo simtoma suve kože u januaru

  Veliki broj ljudi se konstantno ili u nekom trenutku života suočava sa problemom suve kože. Mnogi od njih pri tome pomisle da je u...

Da li ste znali da vaš telefon možete pretvoriti u teleskop?

Fancuska start-up kompanija Vaonis ima za cilj da pokrene revoluciju u svetu astronomije stvaranjem novog iskustva posmatranja svemira koristeći najpraktičniji optički insrument -  vaš mobilni...