-2 C
Belgrade
-4.1 C
Zagreb
-6.1 C
Sarajevo
19.01.2021.

Mekani i sočni brauni od avokada je zdrava poslastica koju ćete obožavati!

IZDVAJAMO

Imaginarijum gift vodič – Poklonite umetnost za praznike!

  Vreme darivanja je prava prilika da onima koje volite poklonite umetničko delo koje sa godinama dobija na vrednosti, a malo je poklona koji se...

Za vas smo pronašli najlepše ideje za dekoraciju praznične trpeze!

  Trpezarijski sto je mesto u domu za kojim se okupljamo kako bismo provodili zajedničko vreme, razmenjivali priče, smeh i stvarali nove uspomene, a Nova...

Sočne karamel krofnice iz @fle.kaa kuhinje čekaju da zaslade vaše praznike!

  Nismo ni trepnuli, a decembar je već na pola puta, verujem da i vi kao i ja već smišljate i planirate recepte za novogodišnju...

Zavirite u restoran uzbekistanske kuhinje koji pomera granice modernog dizajna

  Ukrajinski dizajnerski studio YOD nedavno je predstavio još jedan u nizu svojih sprektakularnih projekata - moderni restoran uzbekistanske kuhinje u jednoj od centralnih ulica...

Praznični Imaginarijum gift vodič za muškarce kojima „nikad ništa ne treba”!

Kada je praznična kupovina u pitanju, pronalaženje pravog poklona za muškarca u vašem životu može biti pomalo nezgodno, jer ili imaju sve ili im...

Imaginarijum gift vodič za sve ljubiteljke mode

Ukoliko ove praznične sezone želite da iznenadite svoju stilski osvešćenu prijateljicu, sestru, mamu ili koleginicu nečim što će im se sigurno dopasti, a ne...

Nike Waffle Racer LX silueta sa mint detaljima daje nam sjajne ideje za jesenji outfit

  Nike je ponovo uspeo da klasičnim patikama za trčanje da urbani i moderni preobražaj, a ovoga puta reč je o ženskom modelu Waffle Racer...

Poslužite ove rolnice na sledećoj zabavi i gledajte kako magično nestaju sa tanijira!

  Ukoliko planirate zabavu, večeru za prijatelje ili lagani ručak, ove rolnice od pršute, kruške i rukole su mali božanski zalogaji koji će se dopasti...

 

Da li ste ikada probali čokoladni brauni od avokada? Iako zvuči čudno, ne dozvolite da vas avokado u kolaču obeshrabri jer su ovi brauni kolači neopisivo ukusni i podjednako zdravi!

Ova veganska verzija brauni kolača napravljena od zrelog avokada koji mu daje bogat i kremast ukus, zaslađena je jednostavno javorovim sirupom i prepuna komadićima crne čokolade, a najbolja vest je da kolač ne sadrži prerađeni šećer ni gluten!

 

 

Avokado zamenjuje maslac i istovremeno dodaje blagu slatkoću, javorov sirup zamenjuje šećer koji se koristi u tradicionalnim kolačima, čineći kolač slatkim i sočnim, dok bademovo zamenjuje belo brašno što čini ovaj slatkiš pogodnim za sve one koji ne koriste gluten u svojoj ishrani. Savršeno zdrav kolač za uživanje u tmurnom i kišnom vikendu!

 

 

SASTOJCI:

  • 2 zrela mala avokada, oljušćena i isečena na kriške (oko 3/4 šolje pasiranog avokada)
  • 160 g javorovog sirupa
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 kašičice instant kafe (opciono)
  • 100 g crne čokolade, istopljena
  • 2 velika jaja
  • 45 g kakao praha
  • 70 g bademovog brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 40 g seckanih komadića crne čokolade

 

ČOKOLADNI PRELIV

  • 80 g javorovog sirupa
  • 55 g kokosovog ulja
  • 60 g usitnjene crne čokolade
  • 30 g kakao praha

 

 

PRIPREMA

1. Zagrejte rernu na 180°, obložite četvrtastu tepsiju papirom za pečenje.

2. U posudu blendera sipajte avokado, javorov sirup, vanilu i instant kafu (ako je koristite) i blendajte dok smesa ne postane glatka i bez grudvica. U nju dodajte rastopljenu čokoladu i blendajte dok ne postane kremasta.

3. U srednjoj posudi umutite jaja, najmanje 1 minut dok se ne pojave mehurići na vrhu. Dodajte mešavinu čokolade i avokada, mešajući dok se ne sjedini. Dodajte kakao u prahu, bademovo brašno i so. Mešajte dok se ne sjedini. Dodajte komadiće čokolade.

4. Ravnomerno rasporedite smesu u pripremljenu tepsiju. Pecite 30-35 minuta, ne više od toga jer će kolači postati suvi. Ostavite da se ohladi pre dodavanja preliva.

5. U međuvremenu napravite preliv. U maloj šerpi rastopite javorov sirup, kokosovo ulje i crnu čokoladu na laganoj vatri dok se ne rastope i postanu glatki. Sklonite sa ringle i dodajte kakao u prahu i malo soli. Ostavite da se glazura ohladi, a zatim je sipajte i ravnomerno rasporedite po kolaču. Kolač stavite u frižider i ostavite da se stegne, 30 minuta do 60 minuta.

6. Jednom stegnut, kolač iseći na jednake kocke i poslužiti.

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije

Ovo su najveći trendovi u uređenju doma za 2021. godinu.

  Tokom prethodne godine mnogi od nas su neočekivano provodili više vremena u svojim domovima, tako da ne iznenađuje podatak da su stručnjaci za enterijer...

Neodoljive zimske čizmice u koje je Instagram zaljubljen!

  Britanska dizajnerka Kamila Elfik poznata je po svojoj neobičnoj i razigranoj obući koja privlači pažnju gde god da se pojavite.  Brend Camilla Elphick se može...

Samsung predstavio Galaxy S21 Ultra: epsko iskustvo pametnog telefona

  Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. predstavila je Galaxy S21 Ultra, flagship uređaj za 2021. godinu koji donosi vrhunsko korisničko iskustvo koje u potpunosti menja...

Jakna kao osnova zimskog garderobera

  Kratke ili duge, strukirane ili oversized, sa printom ili u raskošnim bojama – tople jakne će odigrati ključnu ulogu u vašem garderoberu ove zime...

Čuvene ilustracije Kita Haringa sada postaju deo Dr. Martens univerzuma!

  Decenijama reči umetnika Kita Haringa „Umetnost je za sve” i dalje odzvanjaju njegovim umetničkim delima i nasleđem. Čak su i oni koji nisu upoznati...