19 C
Belgrade
17.4 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
28.05.2022.

Omiljena Converse silueta dobija živopisni ilustrativni preobražaj koji slavi afroameričku kulturu

IZDVAJAMO

Poznati svetski dizajneri ne prestaju da pronalaze nove načine za ponovno otkrivanje i oživljavanje tapet printa štampajući ga na odeći i aksesoarima, a najnoviji komad koji nam je privukao pažnju je Converse Chuck Taylor All Star silueta nastala u saradnji sa Union LA kao deo nove zajedničke kapsula kolekcije.

Tapet print inspirisan je radom dizajnerke enterijera i umetnice Šile Bridžis pod nazivom „Harlem Toile“ koji prikazuje aktivnosti ljudi u odeći 18. veka poput preskakanja užeta, košarke, plesa u klasičnom francuskom buržoaskom stilu, istovremeno slaveći afroameričku kulturu.

Ovaj dezen je parodija stereotipa duboko utkanih u afroameričko iskustvo i pretvara klasičnu platnenu patiku u prelepi komad sa osvrtima na afroameričku kulturu. U sklopu ove kapsula kolekcije, Chuck Taylor silueti se pridružuje i linija odeće i modnih detalja koja uključuje duks sa kapuljačom i „bucket hat“ kapa koji takođe imaju Harlem Toile print, a kolekcija je dostupna na zvaničnoj Converse online prodavnici.

Piše: Miona Todorović

Foto: Converse

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije