1.6 C
Belgrade
3.3 C
Zagreb
0 C
Sarajevo
17.04.2021.

Sangrija od crnog vina, jabuka i toplih začina postaće vaš omiljeni jesenji koktel

IZDVAJAMO

Dolaskom hladnih i kišnih dana volimo da uživamo u kućnim okupljanjima i večerama sa prijateljima jer ništa ne može da zameni toplu atmosferu u opuštenom i dobro poznatom okruženju. 

Kako nijedna zabava nije potpuna bez koktela, uveravamo vas da će sangrija napravljena od sajdera, crnog vina, komadića jabuke i jesenjih začina sigurno osvojiti sve prisutne.

Sa ukusom koji osvežava a istovremeno greje, sangrija je savršeno jesenje piće upravo zbog kombinacije slatkih hrskavih jabuka, crnog vina i toplih začina. Ukupno vreme pripreme je oko 40 minuta, uključujući vreme neophodno za mariniranje komadića voća.

SASTOJCI

(za 5 serviranja)

  • 1 boca voćnog crvenog vina (750 ml) kao što je Pinot Noir
  • 1 ½ šolje sajdera od jabuke
  • ½ šolja likera od pomorandže kao što je Grand Marnier
  • 2 slatke hrskave jabuke, isečene na tanke kriške
  • 4 mahune kardamoma, zgnječenih
  • 4 karanfilića
  • 2 štapića cimeta
  • zvezdasti anis

PRIPREMA

  1. Dodajte sve sastojke u veliku posudu i mešajte da se sjedine.
  2. Pokrijte posudu i stavite u frižider najmanje 30 minuta ili preko noći.
  3. Napunite čaše ledom, a zatim preko sipajte sangriju.
  4. Po želji ukrasite štapićima cimeta, zvezdastim anisom i kriškama jabuke i poslužite.

Živeli!

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije