Dolaskom hladnih i kišnih dana volimo da uživamo u kućnim okupljanjima i večerama sa prijateljima jer ništa ne može da zameni toplu atmosferu u opuštenom i dobro poznatom okruženju.
Kako nijedna zabava nije potpuna bez koktela, uveravamo vas da će sangrija napravljena od sajdera, crnog vina, komadića jabuke i jesenjih začina sigurno osvojiti sve prisutne.
Sa ukusom koji osvežava a istovremeno greje, sangrija je savršeno jesenje piće upravo zbog kombinacije slatkih hrskavih jabuka, crnog vina i toplih začina. Ukupno vreme pripreme je oko 40 minuta, uključujući vreme neophodno za mariniranje komadića voća.
SASTOJCI
(za 5 serviranja)
- 1 boca voćnog crvenog vina (750 ml) kao što je Pinot Noir
- 1 ½ šolje sajdera od jabuke
- ½ šolja likera od pomorandže kao što je Grand Marnier
- 2 slatke hrskave jabuke, isečene na tanke kriške
- 4 mahune kardamoma, zgnječenih
- 4 karanfilića
- 2 štapića cimeta
- zvezdasti anis
PRIPREMA
- Dodajte sve sastojke u veliku posudu i mešajte da se sjedine.
- Pokrijte posudu i stavite u frižider najmanje 30 minuta ili preko noći.
- Napunite čaše ledom, a zatim preko sipajte sangriju.
- Po želji ukrasite štapićima cimeta, zvezdastim anisom i kriškama jabuke i poslužite.
Živeli!
Piše: Miona Todorović
Foto: Pinterest