16 C
Belgrade
14.5 C
Zagreb
15.5 C
Sarajevo
28.05.2022.

adidas Futurecraft.STRUNG: budućnost obuće za trčanje je stigla!

IZDVAJAMO

Poslednje četiri godine adidas Futurecraft sektor naporno je radio pokušavajući da pronađe nove načine za proizvodnju obuće. Njihov 4D midsole model pokazuje kako bi 3D štampanje moglo da pokrene revoluciju u načinu izrade obuće, dok je Loop model napravljen od potpuno recikliranih materijala.

 

 

Sada nemačka sportska kompanija veruje da je pronašla još pametniji način za dizajniranje gornjih delova modela – lakših i izdržljivijih nego ikad pre. Predstavljamo vam Futurecraft.STRUNG, novu siluetu sa izuzetno naprednim gornjim delom koja u jednakim merama kombinuje dizajn obuće, inženjering i robotiku. Njena gornja polovina napravljena je od nove vrste tekstila koja je u potpunosti satkana od strane robota.

 

 

Činjenica da patike sastavlja robot je nešto čime se adidas veoma ponosi i u čemu kompanija vidi veliki interes, budući da se svaka nit sirovog prediva može namerno postaviti. Niti su kodirane bojom – crvene su čvršće, sprečavaju klizanje i stezanje oko prstiju i srednjeg dela stopala, dok se za dodatnu fleksibilnost u prednjem delu stopala koiste savitljivije žute niti. Sve ljubitelje Futurecrafta obradovaće vest da je ovaj model smanjenje težine, budući da teži svega 220 grama.

 

 

Iako je STRUNG trenutno samo koncept, čini se da adidas želi da napravi niz ovakvih sportskih i trkačkih silueta koje mogu biti dostupne tek krajem 2021. ili čak 2022. godine, a kompanija već razmatra kako se novi postupak može koristiti prilikom izrade drugih adidas proizvoda.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: adidas

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije