13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Novom kolekcijom Nike slavi estetiku meksičkog praznika Dia de Muertos

IZDVAJAMO

 

U Meksiku se početkim novembra proslavlja Dia de Muertos ili „Dan mrtvih“, paganski praznik poznat po svojoj upečatljivoj ikonografiji i živopisnim bojama.

Nike svake godine odaje poštu ovom prazniku posebnom kolekcijom obuće, a ovogodišnju liniju čine siluete poput Air Jordan 1 Mid, Blazer Mid ‘77, Air Max 90 i Daybreak Type.

 

 

Koristeći tradicionalni meksički cvet nevena kao veznu nit kao i slogan „Para Mi Familia“, sve četiri siluete patika su živopisni omaž članovima porodice, kako sadašnjim tako i prošlim. Svaki par inspirisan je tradicionalnim meksičkim oltarima koristeći jarke šeme boja i složene detalje koji pozdravljaju nežne papirne ukrase i cveće kojim su obično okruženi.

Air Jordan 1 silueta ima belu podlogu na kojoj se prepliću ljubičaste i narandžaste nijanse,  sa natpisom „Familia“ na pozadini, kao i posebnim detaljima na jeziku i ispucalom narandžasom kožom na peti. Blazer Mid ‘77 model se može pohvaliti jednostavnim „iznošenim“  izgledom u beloj boji koji nakon izvesnog vremena nošenja otkriva šarenu osnovu.

 

 

Air Max 90 silueta je najživopisnija u kolekciji i celom dužinom prekrivena je razigranim, uskovitlanim uzorcima u crvenim, žutim i narandžastim tonovima. I za kraj, Nike N. 354 Daybreak Type je modernizovana iteracija old-school Daybreak modela koja donosi  ogoljenu mrežnu strukturu, specijalno dizajniran Swoosh znak i natpis „Para mi Familia“.

 

 

Nike Dia de Muertos kolekcija za sada je dostupna na Nike Mexico online prodavnici, a globalno izdanje se očekuje već 15. oktobra!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: NIKE

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije