19 C
Belgrade
17.4 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
28.05.2022.

Mercedes-Benz električni trotinet daje osećaj luksuza vašoj gradskoj vožnji

IZDVAJAMO

Samo godinu dana nakon predstavljanja svog prvog vozila na baterije, impresivnog EQC SUV-a, nemački proizvođač luksuznih automobila spreman je da proširi svoju kolekciju električnih vozila novim dodatkom – električnim trotinetom!

Razvijen u saradnji sa švajcarskim specijalistima za mobilnost Micro Mobility Systems AG, Mercedesov eScooter je novi sklopivi trotinet dizajniran za poslednjih nekoliko kilometara vašeg putovanja, omogućavajući brzo i sigurno prelaženje terena preko kojih automobil ili terenac ne mogu.

U svom saopštenju za javnost, Mercedes-Benz kompanija je izjavila da je njihovo najnovije vozilo napravljeno s jednom stvari na umu: dugovečnošću. Izgrađen od vrhunskih komponenata i materijala, proizvođač automobila obećava da će njegov električni trotinet trajati više od 5.000 kilometara, što je moramo priznati veliki podvig.

Iako je dugovečnost bila ključna ideja tokom razvojnog procesa, eScooter ima još toga da ponudi. Odlikuje se iznenađujuće elegantnim, minimalističkim dizajnom, a budući da je sklopiv i lagan (ispod 15 kilograma), lako se može transportovati u prtljažniku vozila ili u gradskom prevozu. Takođe je opremljen sistemom amortizacije i debelim gumenim točkovima tako da se bez problema može nositi i sa neprijatnim urbanim terenima, poput kaldrme.

Uprkos maloj i kompaktnoj veličini, eScooter ima sjajne performanse – njegov motor ima maksimalnu snagu od 500 vati i može se voziti gradom brzinom većom od 20km na sat. Njegova baterija od 7Ah pruža snažan domet od 25 kilometara što je idealno za obavljanje svakodnevnih poslova po gradu, a kada se isprazni, potrebno mu je nešto više od tri sata da se potpuno napuni.

Mercedes-Benz još uvek nije otkrio datum izlaska ili cenu eScooter-a, ali na osnovu promotivnog videa koji ga najavljuje, očekujemo da će te informacije uskoro biti objavljene.

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Mercedes-Benz

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije