6.4 C
Belgrade
4.9 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
06.12.2022.

Slovenački Alpi nas zovu u ovu šarmantnu planinsku kućicu za odmor!

IZDVAJAMO

 

Iz Ljubljane su nam nedavno stigle dobre vesti – Srbija je napokon stavljena na zelenu listu što znači da možemo slobodno da putujemo u Sloveniju, bez testa i karantina!

 

 

Željni putovanja krenuli smo u potragu za slatkom planinskom kućicom sa pogledom na veličanstvene Alpe gde bismo mogli da se ušuškamo, usporimo i prepustimo pravom jesenjem uživanju. Nije nam bilo teško da pronađemo takvo mesto, jer kada jednom u pretragu ukucate: “koliba za odmor u Sloveniji” među prvim rezultatima pojaviće se upravo ova idilična planinska kuća u Zgornjem Jezerskom u koju smo se zaljubili na prvi pogled.

 

Jezersko je živopisna dolina sa istoka okružena visokim vrhovima šezdeset miliona starih Kamniških Alpi i predeo koji se nastavlja kroz najduže slovenačko selo Kokra u srcu Slovenije, poznatije kao zeleni biser Evrope. Do Jezerskog se stiže za nešto manje od jednog sata vožnje od Ljubljane, a ova planinska kućica leži usred malog sela i uprkos tome potpuno je izolovana, budući da je okružena drvećem, šumom i vrtom.

 

 

Renovirana koliba okružena je planinskim vrhovima koji dosežu preko 2500m nadmorske visine, a možda najbolja stvar koju ova vikendica može da ponudi pored udobnosti je upravo taj nestvaran pogled!

Savršeno je utočište za aktivne ljude, planinare ili za one koji jednostavno žele da pobegnu iz grada i da se ponovo povežu sa prirodom, a budući da je kapacitet četiri osobe, ova idilična koliba je idealna za odmor u paru. Koliba ima dnevni boravak, kuhinju sa trpezarijom, kupatilo, vrt i terasu u prizemlju; glavna spavaća soba je na spratu i ima sopstveni balkon sa neverovatnim pogledom na planinske vrhove. Dnevna soba sa kaminom vodi ka drvenoj podnoj terasi i bašti sa trpezarijskim stolom, ležaljkama i opremom za roštilj u kojoj ćete ujutru uživati u pogledu i svežem planinskom vazduhu, a uveče u magičnom zalasku sunca.

 

 

Kako biste nabavili sve što vam je neophodno tokom boravka u ovoj kućici, na svega 7 minuta hoda nalazi se supermarket, kao i nekoliko restorana u okolini jezera gde možete isprobati sve lokalne specijalitete.

Za sve one koji žele da iskuse aktivni odmor u Jezerskom, postoji mnogo mogućnosti za planinarenje, puno staza za hajking, kako za početnike, tako i za iskusne penjače. Zimi postoje mogućnosti za skijaško trčanje, sankanje, a iza ugla (45 minuta vožnje automobilom) nalazi se veliko skijalište Krvavec.

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Booking

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije