6.1 C
Belgrade
6.3 C
Zagreb
5 C
Sarajevo
19.04.2021.

Pripremite se da se zaljubite u zapečeni bri sa narom i pistaćima!

IZDVAJAMO

Bogate i kremaste teksture bri sir je sam po sebi prelepog ukusa, ali ukoliko je preliven slatkim medom, hrskavim narom i pistaćima, onda budite sigurni da mu se ne može odoleti!

Ovaj recept možete pripremiti kao praznično predjelo budući da je vizuelno veoma raskošno, ali zašto čekati praznike kada već sada možemo da uživamo u ovoj primamljivoj  kombinaciji slatkih, kremastih i hrskavih ukusa! Za pripremu je potrebno da izdvojite svega 10 minuta, a najbolje je poslužiti direktno iz rerne.

Sastojci:

  • kotur bri sira
  • 1/4 šolje očišćenog nara
  • grančice ruzmarina
  • krupna morska so
  • 2 kašike pistaća
  • baget isečen na kriške ili slani krekeri

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180°C i obložite pleh papirom za pečenje.
  2. Stavite bri na pleh i pecite 8 minuta, ili dok ne omekša u sredini.
  3. Izvadite iz rerne, a na vrh stavite nar, pistaće, ruzmarin i obilnu kašiku meda.
  4. Po želji pospite morskom solju.
  5. Poslužite uz prepečene kriške bageta ili krekere.
  6. Ovo predjelo najbolje ide uz ohlađeni rosé šampanjac dekorisan grančicom ruzmarina i nekoliko bobica nara!

Prijatno!

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije