23.1 C
Belgrade
22.8 C
Zagreb
18.8 C
Sarajevo
27.05.2022.

Chanel prolećna kolekcija inspirisana Holivudom i mladalačkom energijom

IZDVAJAMO

Juče u Parizu posetioci Grand Palas hotela imali su priliku da otputuju u prošlost i osete glamur Holivuda pedesetih godina prošlog veka zahvaljujući reviji francuske modne kuće Chanel gde je predstavljena kolekcija za proleće / leto 2021.

 

 

Na čelu sa kreativnom direktorkom Virdžinijom Vijard, Chanel je i ovoga puta učvrstio svoj status jedne od najočekivanijih kolekcija sezone. Ističući uticaj Holivuda, na mestu održavanja revije bio je postavljen veliki Chanel logotip koji podseća na kultni kalifornijski orijentir, a posetioci su sedeli na rastojanju od nekoliko metara kako bi sa sigurne udaljenosti bili svedoci ove veličanstvene kolekcije.

 

 

Ostajući verna suštini brenda, Vijard je i ove sezone odlučila da prikaže kolekciju odela od tvida. Modeli su pistom hodali u kompletnim odelima, stilizovanim sa kontrastnim satenskim tkaninama. U međuvremenu su na scenu izašle fluidne siluete u obliku dugačkih haljina sa istaknutim fluorescentnim printovima inspirisanim neonskim svetlima, kao i komadi u prugastim dezenima, čipkane prozračne suknje, košulje i pantalone. Revijom su svakako dominirali minijaturni aksesoari poput mirko torbica koje su modeli nosili preko ramena ili u vidu nakita oko ruke ili vrata.

Ova kolekcija odaje počast muzama Holivuda koje su dugo bile inspiracija dizajnerima ove modne kuće, budući da su  Koko Šanel i Karl Lagerfeld za života imali čast da oblače veliki broj glumica, kako na crvenom tepihu, tako i u stvarnom životu.

U galeriji ispod pogledajte komade koje smo izdvojili iz Chanel kolekcije za proleće / leto 2021. godine i zaljubite se u svaki od njih!

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Chanel

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije