-0.8 C
Belgrade
-1.4 C
Zagreb
-8.2 C
Sarajevo
28.01.2021.

@fle.kaa ima rešenje za kišne i hladne dane – medeni kolač sa bademima!

IZDVAJAMO

Imaginarijum gift vodič – Poklonite umetnost za praznike!

  Vreme darivanja je prava prilika da onima koje volite poklonite umetničko delo koje sa godinama dobija na vrednosti, a malo je poklona koji se...

Za vas smo pronašli najlepše ideje za dekoraciju praznične trpeze!

  Trpezarijski sto je mesto u domu za kojim se okupljamo kako bismo provodili zajedničko vreme, razmenjivali priče, smeh i stvarali nove uspomene, a Nova...

Sočne karamel krofnice iz @fle.kaa kuhinje čekaju da zaslade vaše praznike!

  Nismo ni trepnuli, a decembar je već na pola puta, verujem da i vi kao i ja već smišljate i planirate recepte za novogodišnju...

Zavirite u restoran uzbekistanske kuhinje koji pomera granice modernog dizajna

  Ukrajinski dizajnerski studio YOD nedavno je predstavio još jedan u nizu svojih sprektakularnih projekata - moderni restoran uzbekistanske kuhinje u jednoj od centralnih ulica...

Praznični Imaginarijum gift vodič za muškarce kojima „nikad ništa ne treba”!

Kada je praznična kupovina u pitanju, pronalaženje pravog poklona za muškarca u vašem životu može biti pomalo nezgodno, jer ili imaju sve ili im...

Imaginarijum gift vodič za sve ljubiteljke mode

Ukoliko ove praznične sezone želite da iznenadite svoju stilski osvešćenu prijateljicu, sestru, mamu ili koleginicu nečim što će im se sigurno dopasti, a ne...

Nike Waffle Racer LX silueta sa mint detaljima daje nam sjajne ideje za jesenji outfit

  Nike je ponovo uspeo da klasičnim patikama za trčanje da urbani i moderni preobražaj, a ovoga puta reč je o ženskom modelu Waffle Racer...

Poslužite ove rolnice na sledećoj zabavi i gledajte kako magično nestaju sa tanijira!

  Ukoliko planirate zabavu, večeru za prijatelje ili lagani ručak, ove rolnice od pršute, kruške i rukole su mali božanski zalogaji koji će se dopasti...

Ovog vikenda @fle.kaa nam je pripremila poslasticu kao stvorenu za kišne jesenje dane – medeni kolač sa bademima, a da bi uživanje bilo potpuno preporučujemo da ovaj kolač degustirate uz šoljicu omiljenog čaja ili kafe.

Ako u poslednje vreme primećujete izrazitu “glad” za ukusnim domaćim kolačima, pre svega jednostavnim i brzim za pripremu, ne bojte se, jer upravo sam spremila jedan baš takav recept za vas. Sa dolaskom jeseni, kišni dani su kao stvoreni za uživanje u svom domu, ušuškani ispod ćebeta uz dobru knjigu i ovaj neodoljivi kolač – jer vreme je za odmor!

Za pripremu kolača potrebno je:

  • 1/2 šolje brašna
  • 1 šolja bademovog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 100g putera (sobne temperature)
  • 1 šolja braon šećera
  • 2 jaja
  • 1/2 šolje grčkog jogurta
  • 2 kašičice bademovog ekstrakta

Za medeni preliv potrebno je:

  • 1/2 šolje vode
  • 1/2 šolje meda
  • 1/2 šolje listića badema

Postupak pripreme:

1. Zagrejati rernu na 180° C.

2. U manjoj posudi sastaviti oba brašna, prašak za pecivo i so.

3. U većoj posudi umutiti puter mikserom, uz polako dodavanje braon šećera i mutiti dok se ne dobije glatka smesa. Dodati jedno po jedno jaje i dobro sjediniti. Potom na kraju dodati grčki jogurt i bademov ekstrakt. Mutiti sve zajedno još 2 min, dok se sve lepo ne sjedini.

4. Na kraju dodati smesu od brašna i dobro izmiksati, voditi računa da se ne stvore grudvice.

5. Kalup u kojem ćete peći kolač obložiti pek papirom ili premazati puterom, uliti smesu za kolač i peći na 180 30 – 40 min.

6. Ukoliko tokom pečenja ivice kolača prebrzo potamne, pokriti kolač alu folijom i nastaviti pečenje sve dok sredina ne bude dobro pečena.

7. Nakon pečenja, kolač ostaviti da se potpuno ohladi, oko 1-2h minimum.

8. Kada je kolač ohlađen, vreme je za medni preliv.

9. U manjoj šerpi zagrejati 1/2 šolje vode i 1/2 šolje meda, voditi računa da ne proključa, dodati seckane listiće badema i mešati zajedno na srednjoj vatri sve dok se ne dobije tekstura sirupa.

10. Skloniti sa šporeta i ostaviti desetak minuta da se prohladi. Zatim preliti topao medni preliv preko ohlađenog kolača i pustiti da kolač upije sav sirup.

Ako ste nestrpljivi, a verujem da ćete biti, jer je miris ovog kolača potpuno čaroban, možete ga odmah probati, ili ipak odoleti i ostaviti da se još dodatno ohladi kako bi listići badema postali hrskavi, a unutrašnjost kolača sočnija i mekana!

Prijatno i uživajte u vikendu!

Javite nam svoje utiske i zapratite @fle.kaa na Instagramu za još više neodoljivih recepata.

Piše: Katarina Radišić

Foto: @fle.kaa

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije

Poezija svetlosti utkana je u svaki komad nove Zara Home kolekcije

  Prirodni materijali, mirni tonovi boja i prostori ispunjeni svetlošću glavna su estetika prolećne Zara Home kolekcije po imenu „The Poetry of Light“.     Proleće je vreme...

Ovako Chanel zamišlja intimno venčanje na jugu Francuske

  Na Pariskoj nedelji mode, luksuzna modna kuća Chanel predstavila je predivnu kolekciju visoke mode za proleće / leto 2021. godine koja oslikava toplinu tradicionalnog...

Ove životinjice opremljene pametnom tehnologijom uneće zabavu u svaki dom!

  Od početka pandemije interesovanje za pametne proizvode i usluge koji ne zahtevaju ljudski kontakt je veoma poraslo, a veštačka inteligencija i pametna tehnologija svakom...

Otkrijte delikatnu umetnost veza na opalom lišću!

  Spajajući tradicionalnu zanatsku veštinu i prirodne materijale kojih ima u izobilju, američka umetnica Hilari Voters Fejl stvara posebna i delikatna umetnička dela.     Pažljivo prošivajući šarene...

Lee x H&M sarađuju na sledećoj generaciji održivijeg denima

  H&M sa uzbuđenjem najavljuje saradnju sa legendarnim američkim brendom Lee na projektu sledeće generacije džinsa koji će biti od još održivijih materijala To je holistička...