29.2 C
Belgrade
31.7 C
Zagreb
30 C
Sarajevo
26.06.2022.

Žena kao inspiracija: Otkrijte novu Dior kolekciju

IZDVAJAMO

Vraćajući se na pistu nakon osam meseci, kreativna direktorka Marija Gracija Kjuri na veličanstven način je otvorila parisku Nedelju mode svojom boemskom kolekcijom za proleće / leto 2021. godine koja odiše udobnošću ali i prepoznatljivom ženskom osnaženošću koju volimo kada je luksuzni brend Dior u pitanju!

U saradnji sa poznatom italijanskom umetnicom kolaža Lucijom Markuči, Kjuri je pretvorila pariški vrt Jardin des Tuileries u mesto spasenja, a pred samu reviju prikazan je kratkometražni film koji beleži proces stvaranja u vreme revolucije, što je bila savršena podloga za ono što sledi. Pod prigušenim osvetljenjem, sa ženskim horom kao muzičkom podlogom, u ambijentu ukrašenom vitražima koji je podsećao na katedralu, modeli su prošetali noseći lepršave tkanine protkane nežnim vezom.

Sveukupni ton kolekcije bila je sanjiva boho odeća sa prozirnim siluetama i zapanjujućim „patchwork“ dezenima na haljinama i tunikama. Svaki komad je inspirisan nasleđem ove modne kuće, poput redizajnirane vanvremenske Bar jakne iz 50-ih godina. Pozivajući se na trenutnu globalnu situaciju koja je mnoge naterala na rad od kuće, kreativna direktorka je u svoju kolekciju uključila osnovne komade kao što su košulje, zajedno sa širokim pantalonama i šortsevima stavljajući akcenat na udobnosti. Svileni šifon dominirao je siluetama u obliku dugih haljina u neutralnim nijansama, od mat plave do bledo narandžaste sa vezenim ukrasima, a u kolekciji su takođe bili zastupljeni i prirodni materijali poput opranog pamuka i teksasa.

Zanimljivo je da je kolekcija uživo emitovana na popularnoj platformi TikTok, što je veliki modni napredak za brend istorijski poznat po pomeranju granica i prihvatanju novih trendova.

Piše: Miona Todorović

Foto: Dior

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije