29.2 C
Belgrade
31.7 C
Zagreb
30 C
Sarajevo
26.06.2022.

Valentino ne prestaje da nas zavodi svojim radikalnim romantizmom!

IZDVAJAMO

Poslednji dan milanske Nedelje mode svakako će biti upamćen po reviji koju nam je priredio Pjerpaolo Pićoli ispred luksuzne modne kuće Valentino. U znak podrške italijanskom modnom sistemu i izvlačenju maksimuma iz teških okolnosti koje nam je nametnula pandemija, kreativni direktor ove modne kuće odlučio se za čin hrabrosti i po prvi put predstavio svoju kolekciju u Milanu tokom ove modne manifestacije. 

Odluka da parisku estetiku salona Salomon de Rotšild zameni industrijskom sirovošću metalurške livnice u Milanu iz 1936. godine je veliki korak i smeli stav u redefinisanju stilskih kodova brenda i dosta govori o promeni načina razmišljanja luksuzne modne kuće u ovim vremenima. Ovoga puta Pićioli se fokusirao na Valentinov identitet umesto na estetiku, a kako je pristup predstavljanju nove kolekcije za proleće/leto 2021. bio podjednako instinktivan i sofisticiran, Pićioli je dobio titulu modnog vizionara sposobnog da orkestrira trenutke istinskog kreativnog uživanja, kako emocionalnog, tako i vizulelno uzvišenog.

Boreći se protiv pandemije ljubavlju i modom, Valentino nas je opet oduševio svojim prepoznatljivim floralnim dezenima i šljokičastim iznenađenjima. Šifonske bluze sa volanima koje su obavijale oko modela poput ruže bile su ukobinovane sa Levi’s farmerkama, a mini-tunike preko kratkog šortsa uparene sa ravnim špicastim baletankama imale su urbanu notu. Duge haljine sa mrežastim radovima ispod kojih se nazirala koža i rukavi koji prelaze u resice davali su ovim kombinacijama dramatičan akcenat. Čuvajući najbolje za kraj, Valentino je predstavio lepršave monohromatske haljine obojivši grad svojom rubin crvenom bojom! Svi ključni elementi poput cvetova i čipke takođe su se mogli videti i u muškoj kolekciji u vidu cvetnih dukserica, čipkanih košulja i mrežastih setova.

U galeriji ispod pogledajte predivnu Valentino kolekciju za proleće/leto 2021. i uverite se zašto je ova italijanska modna kuća i dalje sinonim lepote, ženstvenosti i romantizma.

Piše: Miona Todorović

Foto: Valentino

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije