29.2 C
Belgrade
31.7 C
Zagreb
30 C
Sarajevo
26.06.2022.

Moschino minijaturna revija je pravi omaž kulturi visoke mode

IZDVAJAMO

Kako bi proslavio kulturu visoke mode usred pandemije, kreativni direktor i dizajner modne kuće Moschino, Džeremi Skot, odlučio je da priredi neverovatan doživljaj za sve one koji željno iščekivali novu kolekciju ali su zbog trenutne situacije primorani da ostanu kod kuće.

Zajedno sa čuvenim lutkarom Džimom Hensonom, tvorcem omiljenih Mapetovaca, Skot je otišao korak dalje i izradio marionete koje su na modnoj pisti oponašale prave modele. Sa simboličnim nazivom “No Strings Attached”, Moschino kolekcija za proleće/leto 2021. prvobitno izrađena u prirodnoj veličini, umanjena je kako bi odgovarala marionetama visine svega 12cm koje su defilovale pistom dok su violine tiho svirale u pozadini. Svaki komad, materijal i detalj morali su biti proporcionalno prilagođeni dimenzijama marioneta, a da se pritom ne izgube autentična svojstva tkanine.

Zlatni vez u obliku ruže ovaj put obeležio je liniju haljina i trenč kaputa, praćen raznolikim izborom boja i materijala. Minijaturni modeli poneli su i komade sa sportskim i dinamičnim detaljima, od razbarušenih okovratnika do kaskadnih ogrtača, dok je asimetrija naglašena kontrastnim tkaninama, siluetama i dužinama. Tokom ove revije posebno su se izdvojile pink haljina od tila, plava haljina u kompletu sa korsetom i perjem na grudima i porubu, kao i venčanica sa romantičnim cvetnim vezom.

Kako bi revija bila verno predstavljena, među posetiocima u prvim redovima našle su se i figure poznatih modnih urednika poput Ane Vintur i Hamisha Boulsa. Iznenadiće vas podatak da je, iako minijaturan, ovaj poduhvat bio zapravo skuplji od modne revije.

U nastavku pogledajte komade iz nove Moschino kolekcije kao i snimak ove krajne neobične modne predstave.

Piše: Miona Todorović

Foto: Moschino

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije