4.7 C
Belgrade
1 C
Zagreb
0 C
Sarajevo
25.01.2021.

Kuglof od jabuka i rogača: Sočni jesenji kolač koji miriše na detinjstvo

IZDVAJAMO

Imaginarijum gift vodič – Poklonite umetnost za praznike!

  Vreme darivanja je prava prilika da onima koje volite poklonite umetničko delo koje sa godinama dobija na vrednosti, a malo je poklona koji se...

Za vas smo pronašli najlepše ideje za dekoraciju praznične trpeze!

  Trpezarijski sto je mesto u domu za kojim se okupljamo kako bismo provodili zajedničko vreme, razmenjivali priče, smeh i stvarali nove uspomene, a Nova...

Sočne karamel krofnice iz @fle.kaa kuhinje čekaju da zaslade vaše praznike!

  Nismo ni trepnuli, a decembar je već na pola puta, verujem da i vi kao i ja već smišljate i planirate recepte za novogodišnju...

Zavirite u restoran uzbekistanske kuhinje koji pomera granice modernog dizajna

  Ukrajinski dizajnerski studio YOD nedavno je predstavio još jedan u nizu svojih sprektakularnih projekata - moderni restoran uzbekistanske kuhinje u jednoj od centralnih ulica...

Praznični Imaginarijum gift vodič za muškarce kojima „nikad ništa ne treba”!

Kada je praznična kupovina u pitanju, pronalaženje pravog poklona za muškarca u vašem životu može biti pomalo nezgodno, jer ili imaju sve ili im...

Imaginarijum gift vodič za sve ljubiteljke mode

Ukoliko ove praznične sezone želite da iznenadite svoju stilski osvešćenu prijateljicu, sestru, mamu ili koleginicu nečim što će im se sigurno dopasti, a ne...

Nike Waffle Racer LX silueta sa mint detaljima daje nam sjajne ideje za jesenji outfit

  Nike je ponovo uspeo da klasičnim patikama za trčanje da urbani i moderni preobražaj, a ovoga puta reč je o ženskom modelu Waffle Racer...

Poslužite ove rolnice na sledećoj zabavi i gledajte kako magično nestaju sa tanijira!

  Ukoliko planirate zabavu, večeru za prijatelje ili lagani ručak, ove rolnice od pršute, kruške i rukole su mali božanski zalogaji koji će se dopasti...

Da li ste ikada probali rogač? Ova neobična mediteranska biljka potiče iz porodice mahinarki i gaji se pre svega zbog svojih jestivih svojstava. Zrele i suve mahune se često melju kako bi se dobio rogač u prahu koji se koristi kao savršena zamena za kakao. Rogač je sladak i zdrav, sa ukusom koji zaista podseća na čokoladu, a što je najvažnije bogat je vitaminima, mineralima, proteinima i vlaknima.

 

 

Ovog vetrovitog jesenjeg dana poželeli smo da se zasladimo jednostavnim i sočnim dezertom koji podseća na stara vremena i miriše na detinjstvo, a čiji je jedan od glavnih sastojaka upravo rogač.

Ovaj starinski kolač je savršena poslastica za hladne jesenje dane jer kombinacija slatkih jabuka, rogača sa svojom čokoladnom aromom i kokosovog šećera zaista miriše na jesen. Bogatog ukusa, sočan i mekan, ovaj kolač će učiniti da uživate u njemu bez griže savesti budući da je prilagođen veganima kao i svim onima koji izbegavaju šećer i brašno u svojoj ishrani.

 

Sastojci:
  • 4 jaja
  • 1 šolja kokosovog šećera
  • 1 šolja mlevenog rogača
  • 1 1/2 šolja speltinog brašna
  • 1 šolja istopljenog kokosovog ulja
  • 1 kašika ekstakta od vanile
  • 1 kašičica sirovog kakaa
  • 2 kašike prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 5 jabuka, oljušćenih i izrendanih
Za preliv:
  • 200g crne čokolade, iseckane
  • 2 kašičice putera

*1 šolja = 250ml

 

Priprema:

1. Ugrejte rernu na 180

2. Pripremite kalup za pečenje širine 24cm tako što ćete ga podmazati i posuti brašnom. Ukoliko koristite silikonski kalup nema potrebe za podmazivanjem.

3. Oljuštite i izrendajte jabuke i ostavite ih sa strane.

4. U velikoj posudi pomešajte mleveni rogač, speltino brašno, kakao, prašak za pecivo i so i mešajte dok se ne sjedini.

5. U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte vanilu, kokosovo ulje i mešajte dok se ne sjedini.

6. U tu posudu dodajte mešavinu rogača i brašna i mešajte dok se ne sjedini.

7. Dodajte rendane jabuke i promešajte.

8. Sipajte mešavinu u kalup za kolač i pecite oko 50 minuta.

9. Izvadite kolač iz rerne i ostavite ga da se malo ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa.

10. Pripremite čokoladnu glazuru tako što ćete istopiti crnu čokoladu i puter na pari.

11. Prelijte kolač glazurom, ostavite da se malo ohladi a potom isecite na kriške i poslužite.

Uživajte!

 

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije

Stiže nam nova Nike silueta sa pohabanim efektom!

  U potrazi za inspiracijom za najnoviji model patika, Nike SB se vratio u rane 2000-te kada je prvi put predstavio raznobojni par Dunk Low...

Neka akupunktura postane vaš saveznik u dostizanju životnog balansa

  Da li patite od fizičkog ili emocionalnog stanja koje vas sputava? Ukoliko vas u pokušaju da uskladite posao, porodicu i društvene obaveze zdravstveni problemi...

Virtuelna šetnja Islandom je nešto što ne smete propustiti!

  Zemlja o kojoj mnogi od nas sanjaju, zemlja dramatične prirodne lepote koja je isklesana u ledenim glečerima i oblikovana vatrenom lavom koja teče njenim...

Hajde da pričamo o perfekcionizmu i njegovim prednostima i manama!

  Šta je za vas perfekcionizam? Imate li u svom bliskom okruženju nekog perfekcionistu? I ono najzanimljivije, da li ste li vi možda jedan od...

Nova Idôle maskara za trepavice kakve ste oduvek želeli

  Idôle je simbol moderne, savremene generacije neustrašivih i snažnih žena. Sledeći uspešno lansiranje Idôle mirisa, Lancôme doseže nove uspehe sa inovativnom maskarom, Lash Idôle...