7.1 C
Belgrade
10.6 C
Zagreb
7 C
Sarajevo
03.02.2023.

Marc Jacobs x Dr. Martens predstavili novi model omiljene buntovničke čizme

IZDVAJAMO

Dr. Martens brend obuće koji je oduvek važio za simbol individualnosti i kontrakulture, ove godine slavi čak 60 godina postojanja. U znak proslave svog jubileja, Dr. Martens i jedan od najuticajnijih američkih dizajnera, Mark Džejkobs udružili su snage i kreirali prvu vegansku 1460 Remastered siluetu čizama.

 

 

Čizma 1460 Remastered koju je dizajnirao Marc Jacobs ukrašena je starinskim zlatnim detaljima i bižuterijom koje potiču upravo iz njegove kolekcije. Prilagodljivim detaljima poput zlatnih lanaca, privezaka, kocica i pištaljki, njujorški dizajner ističe „uradi sam“ momenant što ovoj čizmi daje posebnu dozu autentičnosti. Čizma je izrađena od veganske kože u duboku bordo nijansi, a dizajn je zaokružen oznakom šezdesete godišnjice Dr. Martens obuće postavljene na različitim delovima čizme.

 

 

Inspirisani prilagoljivim dizajnom koji je oblikovao oba brenda godinama unazad, Marc Jacobs i Dr. Martens su ujedinjeni u snažnom osećaju autentičnosti i imaju dugu zajedničku istoriju. Američki dizajner je u velikoj meri pomogao donošenje grunge muzičkog pravca u modni svet i 1993. godine uzdrmao industriju dizajnirajući Dr. Martens Perry Ellis grunge kolekciju. Upravo je zbog zajedničke istorije pobune Marc Jacobs brend izabran da bude deo ove jubilarne saradnje.

Za sve one koji žele da investiraju u kvalitetan i originalan par čizama koje su istovremeno etičke i ekološke Marc Jacobs x Dr. Martens 1460 Remastered silueta biće dostupna od sutra, 26.septembra na online prodavnici engleskog brenda.

 

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Dr. Martens

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije