12.5 C
Belgrade
16.3 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
31.10.2020.

Zapečena pasta bolonjeze sa bundevom: Savršena jesenja dobrodošlica!

IZDVAJAMO

Nike Waffle Racer LX silueta sa mint detaljima daje nam sjajne ideje za jesenji outfit

  Nike je ponovo uspeo da klasičnim patikama za trčanje da urbani i moderni preobražaj, a ovoga puta reč je o ženskom modelu Waffle Racer...

Poslužite ove rolnice na sledećoj zabavi i gledajte kako magično nestaju sa tanijira!

  Ukoliko planirate zabavu, večeru za prijatelje ili lagani ručak, ove rolnice od pršute, kruške i rukole su mali božanski zalogaji koji će se dopasti...

Pripremite kolač od omiljenog voća i slatke nostalgije prema savršenom @fle.kaa receptu!

Nedelja. Dan za odmor, nesebično ugađanje sebi i uživanje u ukusima poslastica koje neodoljivo podsećaju na slatka mala iznenađenja iz rerne. Ona koja bi...

Elegantne minđuše koje drže vaše AirPod slušalice na mestu

  Ukoliko ste ljubitelj AirPod slušalica i imate problem sa nošenjem minđuša dok slušate svoju omiljenu muziku, ili vam Apple slušalice neočekivano ispadaju iz ušiju,...

Nova Reserved kolekcija je upravo ono što je nedostajalo našoj jesenjoj garderobi

  Kako se bliži početak hladnijeg vremena, izlozi high street brendova preplavljeni su novim jesenjim kolekcijama, ali moramo da priznamo da je nova linija brenda...

Da li ste čuli za food profil @fle.kaa? Imamo super vesti i sjajan recept za vas!

Po zanimanju je strukovni nutricionista dijetetičar, po životnom opredeljenju pasionirani esteta i zaljubljenica u fotografiju, pripremu hrane i njeno stilizovanje, a ovaj...

Ovi makeup trendovi nam poručuju da leto ipak nije otkazano

Vreme je napokon sve toplije, a kada je u pitanju letnja šminka ove sezone to znači samo jedno - zabava bez prestanka! Bilo da...

Vans predstavio novu kolekciju u čast 30. sezone serije “The Simpsons”

Već 30 godina omiljena američka porodica "The Simpsons" zabavlja gledaoce širom sveta i kao takva predstavlja deo pop kulture pružajući zabavan uvid u porodični...

Jesen nam donosi mnogo inspiracije kada je priprema hrane u pitanju, a prvi recept kojim želimo toplu dobrodošlicu zlatnom godišnjem dobu su zapečene bolonjeze školjke punjene bundevom i sirom.

Može vam izgledati čudno to što se bundeva koristi kao sastojak slanog recepta, ali ona ovom jelu daje posebnu kremastu teksturu, istovremeno pružajući nagoveštaj slatkoće i jesenjih ukusa. U kombinaciji sa krepkim bolonjez sosom dobijate jelo koje možete poslužiti kao ručak ili večeru za vaše sledeće druženje sa porodicom ili prijateljima.

Priprema je veoma jednostavna, iako vam treba malo vremena da sos provri i da se testenina zapeče, ali ako želite da isprobate ovaj savršen jesenji recept probajte da odvojite ne više od sat vremena.

Sastojci: 
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 luk, iseckan
  • 350g nemasne mlevene piletine ili junetine
  • 2 čena belog luka, mleveni ili rendani
  • 1 kašika sušenog origana
  • 2 kašičice semena komorača
  • 2 kašičice dimljene paprike
  • 1 prstohvat tucane ljute paprike
  • so i crni biber
  • 1 tegla (500g) bolonjeze sosa
  • 230ml suvog belog vina (Pinot Grigio ili Sauvignon Blanc)
  • 120g punomasnog mleka
  • 450g velikih školjki od testenine
  • 120g pirea od bundeve
  • 260g rendane gaude
  • 33g izmrvljene gorgonzole (po želji)
  • 2 kašike seckane sveže žalfije
  • 1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
  • 60g provolone sira, na kockice

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200°C. Podmažite veću posudu za pečenje.

2. Zagrejte maslinovo ulje u dubljem tiganju na jakoj vatri, dodajte crni luk i dinstajte 3-5 minuta. Dodajte meso, beli luk, origano, komorač, dimljenu papriku, tucanu papriku i prstohvat soli i bibera. Kuvajte dok ne porumeni, oko 5 minuta. Smanjite vatru na najnižu, dodajte paradajz, vino i mleko. Dinstajte 15 minuta ili dok se sos malo ne zgusne.

3. U međuvremenu, u velikoj šerpi prokuvajte posoljenu vodu i skuvajte testeninu dok ne postane al dente u skladu sa uputstvima na pakovanju.

4. U srednjoj posudi pomešajte pire od bundeve, gaudu, plavi sir (ako koristite), žalfiju, muškatni oraščić i prstohvat soli i bibera.

5.  Kašikom premažite dno posude za pečenje sa 3/4 bolonjeze sosa. Svaku školjku napunite po jednom kašičicom mešavine bindeve i sira, i poređajte ih u posudu za pečenje. Kašikom preliti preostali sos preko školjki i preko dodajte provolone sir.

6. Pecite 20-25 minuta ili dok se sir ne rastopi i lagano porumeni na vrhu.

7. Jelo dekorišite listovima svežeg origana, poslužite toplo uz čašu rashlađenog belog vina.

Prijatno!

Piše: Miona Todorović

Share This:

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije

Ne budimo zaljubljeni u želju već u ono što želimo!

U trenutku kada se zaljubljujemo, zavesa na pozornici je spuštena, ne vidimo je. Nakon nekog vremena, na razglasu se čuje jedno - „molimo da...

Fragmenti pop kulture i ličnih sećanja skriveni u mirisu duhovito dizajniranih sveća

 Anecdote Candles je američki brend koji od mirisa pravi temu za razgovor, budući da je svaka sveća inspirisana kulturološkim trendovima i osećanjima sa kojima se...

Baby Yoda je zvezda nove adidas Originals x Mandalorian kapsula kolekcije

  Uspešna saradnja između sportskog brenda adidas i produkcijske kuće Lucas Films nastavlja se novom kolekcijom patika sa trenutno dva najpopularnija lika "Star Wars" franšize.   Gradeći...

Zara Home nova kolekcija dizajnirana za enterijere sa dušom

  Vanvremenski enterijer, inspirisan antikom, gde prošlost i sadašnjost rade zajedno u jedinstvenoj harmoniji. Na ovaj način zamišljen je novi Zara Home editorijal za kolekciju...

Ne plašite se da ove Noći veštica nazdravite jezivo dobrim Black Widow koktelom!

Noć veštica je sjajna prilika da iskažemo svoju kreativnost, bilo da je u pitanju dekoracija doma, osmišljavanje kostima ili spravljanje čarobnih napitaka koji će...