4.7 C
Belgrade
1 C
Zagreb
0 C
Sarajevo
25.01.2021.

Zapečena pasta bolonjeze sa bundevom: Savršena jesenja dobrodošlica!

IZDVAJAMO

Imaginarijum gift vodič – Poklonite umetnost za praznike!

  Vreme darivanja je prava prilika da onima koje volite poklonite umetničko delo koje sa godinama dobija na vrednosti, a malo je poklona koji se...

Za vas smo pronašli najlepše ideje za dekoraciju praznične trpeze!

  Trpezarijski sto je mesto u domu za kojim se okupljamo kako bismo provodili zajedničko vreme, razmenjivali priče, smeh i stvarali nove uspomene, a Nova...

Sočne karamel krofnice iz @fle.kaa kuhinje čekaju da zaslade vaše praznike!

  Nismo ni trepnuli, a decembar je već na pola puta, verujem da i vi kao i ja već smišljate i planirate recepte za novogodišnju...

Zavirite u restoran uzbekistanske kuhinje koji pomera granice modernog dizajna

  Ukrajinski dizajnerski studio YOD nedavno je predstavio još jedan u nizu svojih sprektakularnih projekata - moderni restoran uzbekistanske kuhinje u jednoj od centralnih ulica...

Praznični Imaginarijum gift vodič za muškarce kojima „nikad ništa ne treba”!

Kada je praznična kupovina u pitanju, pronalaženje pravog poklona za muškarca u vašem životu može biti pomalo nezgodno, jer ili imaju sve ili im...

Imaginarijum gift vodič za sve ljubiteljke mode

Ukoliko ove praznične sezone želite da iznenadite svoju stilski osvešćenu prijateljicu, sestru, mamu ili koleginicu nečim što će im se sigurno dopasti, a ne...

Nike Waffle Racer LX silueta sa mint detaljima daje nam sjajne ideje za jesenji outfit

  Nike je ponovo uspeo da klasičnim patikama za trčanje da urbani i moderni preobražaj, a ovoga puta reč je o ženskom modelu Waffle Racer...

Poslužite ove rolnice na sledećoj zabavi i gledajte kako magično nestaju sa tanijira!

  Ukoliko planirate zabavu, večeru za prijatelje ili lagani ručak, ove rolnice od pršute, kruške i rukole su mali božanski zalogaji koji će se dopasti...

Jesen nam donosi mnogo inspiracije kada je priprema hrane u pitanju, a prvi recept kojim želimo toplu dobrodošlicu zlatnom godišnjem dobu su zapečene bolonjeze školjke punjene bundevom i sirom.

Može vam izgledati čudno to što se bundeva koristi kao sastojak slanog recepta, ali ona ovom jelu daje posebnu kremastu teksturu, istovremeno pružajući nagoveštaj slatkoće i jesenjih ukusa. U kombinaciji sa krepkim bolonjez sosom dobijate jelo koje možete poslužiti kao ručak ili večeru za vaše sledeće druženje sa porodicom ili prijateljima.

Priprema je veoma jednostavna, iako vam treba malo vremena da sos provri i da se testenina zapeče, ali ako želite da isprobate ovaj savršen jesenji recept probajte da odvojite ne više od sat vremena.

Sastojci: 
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 luk, iseckan
  • 350g nemasne mlevene piletine ili junetine
  • 2 čena belog luka, mleveni ili rendani
  • 1 kašika sušenog origana
  • 2 kašičice semena komorača
  • 2 kašičice dimljene paprike
  • 1 prstohvat tucane ljute paprike
  • so i crni biber
  • 1 tegla (500g) bolonjeze sosa
  • 230ml suvog belog vina (Pinot Grigio ili Sauvignon Blanc)
  • 120g punomasnog mleka
  • 450g velikih školjki od testenine
  • 120g pirea od bundeve
  • 260g rendane gaude
  • 33g izmrvljene gorgonzole (po želji)
  • 2 kašike seckane sveže žalfije
  • 1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
  • 60g provolone sira, na kockice

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200°C. Podmažite veću posudu za pečenje.

2. Zagrejte maslinovo ulje u dubljem tiganju na jakoj vatri, dodajte crni luk i dinstajte 3-5 minuta. Dodajte meso, beli luk, origano, komorač, dimljenu papriku, tucanu papriku i prstohvat soli i bibera. Kuvajte dok ne porumeni, oko 5 minuta. Smanjite vatru na najnižu, dodajte paradajz, vino i mleko. Dinstajte 15 minuta ili dok se sos malo ne zgusne.

3. U međuvremenu, u velikoj šerpi prokuvajte posoljenu vodu i skuvajte testeninu dok ne postane al dente u skladu sa uputstvima na pakovanju.

4. U srednjoj posudi pomešajte pire od bundeve, gaudu, plavi sir (ako koristite), žalfiju, muškatni oraščić i prstohvat soli i bibera.

5.  Kašikom premažite dno posude za pečenje sa 3/4 bolonjeze sosa. Svaku školjku napunite po jednom kašičicom mešavine bindeve i sira, i poređajte ih u posudu za pečenje. Kašikom preliti preostali sos preko školjki i preko dodajte provolone sir.

6. Pecite 20-25 minuta ili dok se sir ne rastopi i lagano porumeni na vrhu.

7. Jelo dekorišite listovima svežeg origana, poslužite toplo uz čašu rashlađenog belog vina.

Prijatno!

Piše: Miona Todorović

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije

Stiže nam nova Nike silueta sa pohabanim efektom!

  U potrazi za inspiracijom za najnoviji model patika, Nike SB se vratio u rane 2000-te kada je prvi put predstavio raznobojni par Dunk Low...

Neka akupunktura postane vaš saveznik u dostizanju životnog balansa

  Da li patite od fizičkog ili emocionalnog stanja koje vas sputava? Ukoliko vas u pokušaju da uskladite posao, porodicu i društvene obaveze zdravstveni problemi...

Virtuelna šetnja Islandom je nešto što ne smete propustiti!

  Zemlja o kojoj mnogi od nas sanjaju, zemlja dramatične prirodne lepote koja je isklesana u ledenim glečerima i oblikovana vatrenom lavom koja teče njenim...

Hajde da pričamo o perfekcionizmu i njegovim prednostima i manama!

  Šta je za vas perfekcionizam? Imate li u svom bliskom okruženju nekog perfekcionistu? I ono najzanimljivije, da li ste li vi možda jedan od...

Nova Idôle maskara za trepavice kakve ste oduvek želeli

  Idôle je simbol moderne, savremene generacije neustrašivih i snažnih žena. Sledeći uspešno lansiranje Idôle mirisa, Lancôme doseže nove uspehe sa inovativnom maskarom, Lash Idôle...