13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Vans x MoMA svojom novom kolekcijom slave remek dela moderne umetnosti

IZDVAJAMO

Vans je postigao veliki uspeh zahvaljujući svojim umetničkim saradnjama, bilo da je u pitanju kolaboracija sa Van Gogh muzejom iz Amsterdama ili stvaranje kapsula kolekcije obuće inspirisane delima Fride Kalo.

Sa zajedničkom strašću za nadahnućem individualnog izražavanja, Vans i Muzej Moderne Umetnosti u Njujorku (MoMA) okupili su se da bi ove jeseni predstavili dvodelnu seriju specijalnih izdanja.

Istaknuti umetnici poput Salvadora Dalija, Vasilija Kandinskog, Kloda Monea, Edvarda Munka i Džeksona Poloka odražavaju raznolikost kolekcije muzeja svojim umetničkim delima, a zahvaljujući ovoj jedinstvenoj saradnji, Vans sada omogućava ljubiteljima moderne umetnosti da na svojim stopalima ponesu neka od najpoznatijih dela ovog umetničkog pravca, poput Moneovih “Lokvanja” ili Dalijeve “Upornosti sećanja”.

Pored toga, kolekcija takođe uključuje živopisnu interpretaciju Vansove klasične šahovske table kako bi se uskladila sa identitetom brenda MoMA, a tu je i dečija kolekcija fokusirana na interakciju koja će deci omogućiti da patikama daju svoj lični pečat.

Prvi deo kolekcije biće dostupan od 30. septembra i predstaviće umetnost Dalija, Kandinskog i Monea na modelima patika poput Comfy Cush Old Skool i Era, kao i na majicama, kačketima i rančevima.

Piše: Miona Todorović

Foto: Vans

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije