13.2 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

U ovoj ušuškanoj kolibi na Tari ćete poželeti da ostanete zauvek!

IZDVAJAMO

 

Kako su nam putovanja na daleke destinacije i dalje van domašaja, ne preostaje nam ništa drugo nego da dočekamo kraj radne nedelje i uputimo se na neko vikend putovanje po Srbiji.

Dobra vest je da ovakva putovanja ne iziskuju mnogo novca, pa nezaboravni vikend možete provesti i u svojoj zemlji jer ovde postoje prelepa mesta koja jedva čekaju da ih otkrijete i koja mogu biti odličan izbor za jesenji beg iz grada.

 

 

U potrazi za planinskom kućom za odmor, otkrili smo kolibu skrivenu među mirisnim borovima u sred Nacionalnog parka Tara, jednog od poslednjeg utočišta netaknute prirode Srbije. Sa pogledom od kog zastaje dah, mirisom četinara starih preko sto godina i jutarnjim cvrkutom ptica, ova raskošna planinska kuća je pravi izbor za sve koji žele odmor u skladu sa prirodom u rustičnom i toplom ambijentu.

 

 

Izgrađena davne 1958., a u potpunosti renovirana 2016. godine, “Šumska kuća” nalazi se u naselju Kaluđerske bare. Iako je orijentisana prema šumi i izolovana od buke i prolaznika, koliba se nalazi na samo minut hoda od hotela Omorika, trim staze i obližnjeg marketa. Napravljena od prirodnih materijala poput drveta i kamena, “Šumska kuća” je podeljena u dva apartmana, sa zasebnim ulazima i na različitim nivoima što vam omogućava da rentirate mali apartman ukoliko putujete u paru, veliki apartman za porodični odmor ili kompletnu kuću za drušvo (najviše 10 odraslih osoba), budući da koliba raspolaže sa 8 ležajeva, 4 spavaće sobe, 2 kupatila i kompletno opremljenu kuhinju. U velikom dnevnom boravku nalazi se i kamin koji možete koristiti za grejanje prostorije ili za stvaranje ugodne i tople atmosfere.

 

 

Ispred apartmana postoji još jedan kutak za uživanje: veliki drveni sto i klupe sa pogledom na borovu šumu, a tu je i ognjište za vatru i roštilj. Pored toga što je okružena velikim dvorištem koje je savršeno za dečiju igru, “Šumska kuća” je i pet-friendly pa na putovanje možete povesti i svog ljubimca.

Sudeći po komentarima gostiju koji su imali priliku da odsednu u ovoj prelepoj kolibi, “Šumska kuća” je prava oaza mira čiji su domaćini više nego ljubazni i spremni da učine vaš boravak što prijatnijim.

U galeriji ispod pogledajte kako izgleda ova čarobna planinska kuća i razumećete zašto smo se zaljubili u nju!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Booking

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije