19 C
Belgrade
17.4 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
28.05.2022.

More na zidu, more oko vrata – zaljubićete se u ove magične umetničke detalje!

IZDVAJAMO

 

Spoznaja da je leto na izmaku i da je doživljaje i slike sa letovanja uveliko zamenila užurbana, stresom ispunjena svakodnevica, u nama budi osećaje nostalgije, sete i nedostajanja, inspirišući nas istovremeno na sanjarenje i odbrojavanje dana do prvog sledećeg zagrljaja sa nemirnim, srebrom posutim plavetnilom.

 

 

Inspirisana iskonskom susretom peskovite obale i snažnih morskih talasa, ukrajinska umetnica Ana Pašenko na svojim unikatnim zidnim ukrasima i ogrlicama donosi fantastičan vizuelni doživljaj beskrajnog plavetnila koje ćete, sigurni smo, poželeti da vidite na svom zidu ili u kutiji za nakit.

Moćni i raskošni prikazi uskovitlanog okeana kreirani su od slojeva epoksidne smole i posebnog učvršćivača koji, pomešani na staklu stvaraju hemijsku reakciju usled koje se tečna smola pretvara u čvrstu plastiku. Ovaj hemijski proces za rezultat ima bistre, savršeno iznijansirane forme talasa i gotovo realistične teksture peska dodirnutog mehurićima rođenih iz morske plime.

 

 

Nedostaju vam dani od peska i soli? Prokrstarite galerijom impresivnih unikatnih komada  koje možete poručiti putem Etsy galerije ove talentovane umetnice.

 

 

 

 

 

 

 

 

Piše: Ana Končar

Foto: Etsy

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije