23.1 C
Belgrade
22.8 C
Zagreb
18.8 C
Sarajevo
27.05.2022.

Ikea otvara svoju prvu second hand prodavnicu nameštaja!

IZDVAJAMO

 

Poznato je da švedska robna kuća IKEA, poput mnogih svetskih brendova, sve više okrenuta ka održivosti i ekološki prihvatljivim idejama kojima bi smanjili štetan uticaj na okolinu.

 

 

Sa ciljem da do 2030. godine zatvori ekološki krug i u potpunosti se okrene kružnoj ekonomiji, IKEA planira da do kraja godine otvori svoju prvu second hand prodavnicu, i to u tržnom centru ReTuna, prvom švedskom polovnom tržnom centru na svetu.

 

 

U ovoj prodavnici, IKEA će skladištiti i prodavati restaurirane komade oštećenog ili korišćenog nameštaja iz obližnjih prodavnica. Švedska kompanija je ranije izjavila da će početi sa iznajmljivanjem i recikliranjem nameštaja širom sveta, kao deo ekološkog napora kako bi sprečila mogućnost da njen pristupačan poslovni model dovede do prekomerne potrošnje i otpada.

 

 

IKEA strategija održivosti omogućava milionima kupaca da žive održiviji život kod kuće, a težnja ka resursima i energetskoj nezavisnosti i preuzimanje vođstva u stvaranju boljeg života za ljude i zajednica je inspiracija za mnoge kompanije koje žele da slede njihov primer poslovanja.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piše: Miona Todorović

Foto: IKEA

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije