7.1 C
Belgrade
10.6 C
Zagreb
7 C
Sarajevo
03.02.2023.

Nike učvrstio vezu između materinstva i sporta svojom prvom kolekcijom za mame!

IZDVAJAMO

 

Tokom poslednjih nekoliko godina, Nike je primetio praznine u svojoj ponudi kada je ženska sportska odeća u pitanju.

 

 

Osluškujući potrebe žena u sportu, Nike je do danas predstavio Nike Plus Size, Nike Victory Swim (tuniku za plivanje sa hidžabom) i fudbalske komplete za Svetsko prvenstvo posebno dizajnirane za žene. Upravo zato je prva kolekcija za mame Nike (M) bio sledeći logičan korak u misiji brenda da ženski sport učini što inkluzivnijim.

 

 

Majke su vrhunski primeri izdržljivosti i upravo zato ova prva namenska Nike (M) kolekcija podržava žene tokom svih faza trudnoće i maternistva. Koristeći podatke dobijene iz preko 150 000 skeniranja, kako bi utvrdio kako telo raste tokom trudnoće, inovativni tim brenda sarađivao je sa 30 profesionalnih sportistkinja trudnica ili porodilja tokom čitavog razvojnog procesa Nike (M) kolekcije. Za vreme procesa dizajniranja koji je trajao tri godine, dizajneri su prikupili detaljne povratne informacije mama sportistkinja o formi, osećaju i funkcionisanju odeće. Testirano je 70 različitih materijala koji su kasnije suženi na devet, a koji su korišćeni u četiri rezultirajuća stila ove kolekcije.

 

 

Predstavljanjem kolekcije Nike (M) koja se sastoji od višenamenskog duksa, sportskog grudnjaka, majice na tregere i helanki, Nike se vodio univerzalnom filozofijom dizajna koji pomaže majkama da nastave da se bave sportom kako se njihovo telo menja.

 

 

Helanke napravljene od rastezljive tkanine i širokog pojasa, dizajnirane su tako da se udobno šire u predelu stomaka, prilagođavajući se njegovom obliku tokom vremena. Sportski grudnjak ima elastičnu kliznu traku u predelu rebara, zajedno sa dodatnim ulošcima, što dodaje podršku mamama, a istovremeno omogućava jednostavno i udobno dojenje.

Kolekcija Nike (M) lansira se 17. septembra i biće dostupna na nike.com sajtu.

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Nike.com

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije