7.1 C
Belgrade
10.6 C
Zagreb
7 C
Sarajevo
03.02.2023.

Fleur de Miraval: Prvo penušavo rosé vino sa potpisom Jolie-Pitt

IZDVAJAMO

 

Obožavamo rosé vino, posebno kada je dobro rashlađeno i možemo da uživamo u njemu u bilo kojoj prilici, bez obzira na godišnje doba!

Sa željom da popularizuje penušavu verziju rozea, čuveni holivudski glumac Bred Pit predstavio je Fleur de Miraval, rosé šampanjac nastao kao rezultat petogodišnjeg  istraživanja, degustacije i rada tri porodice koje dele strast prema vinu.

 

 

Zajedno sa bivšom suprugom Anđelinom Žoli i porodicom Perin koja ima višegodišnje iskustvo u proizvodnji vina, u vinariji Chateaux Miraval na svom provansanskom imanju koje se prostire na 1.200 hektara, holivudski glumac godinama je usavršavao metodu izrade rosé šampanjca ne bi li stvorio ovu posebnu selekciju vina.

 

 

 

 

Ovaj suptilno ružičasti rosé može se pohvaliti nežnim notama crvene ribizle i maline, uz nijansiranu mineralnost i slanost koja potiče od grožđa Chardonnay koji čini 75% Fleur de Miraval rosé šampanjca, dok ostalih 25% potiče od mlade mešavine Pinot Noir sorte.

Ekskluzivno Fleur de Miraval rosé penušavo vino na američka tržišta dolazi 15. oktobra, i to u samo 20.000 limitiranih boca, po ceni od 390 dolara.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Miraval

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije