13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Adidas Originals predstavio 100% veganske siluete patika koje nose snažnu ekološku poruku

IZDVAJAMO

Kompanija Adidas je pre izvesnog vremena pokrenula novi proces dizajniranja i proizvodnje patika kako bi pronašlia kontinuirana inovativna rešenja na polju održivosti.

 

Adidas Originals nastavlja svoju vegansku avanturu izdanjem četiri redizajnirana modela patika, čime Stan Smith, Superstar, Continental 80 i Supercourt siluete postaju 100% održive i upotpunjene važnim ekološkim porukama. Na poleđini svake patike nemački gigant sportske odeće ispisao je frazu, „This shoe alone will not save the planet” („Ova patika neće spasiti planetu sama”) i dodao logotip „Clean Classics“ na jeziku patika upotpunjen simbolom za recikliranje.

 

 

Sva četiri modela belih patika u poptunosti su izrađene od veganske kože sa 100% recikliranom podlogom, dok su đonovi napravljeni od 90% prirodnog kaučuka i 10% otpadne gume. Zanimljiv podatak je da Continental 80 silueta ima međuđon napravljen od EVA pene na bazi algi, za koje Adidas kaže da pomažu u čišćenju najmanje 10 litara zagađene jezerske vode.

 

 

Možda ove patike ne mogu spasiti planetu same, ali ono što radimo u njima nam može pomoći da promenimo svet. Održivi i veganski modeli Adidas Originals patika dostupni su po ceni od 99 EUR.

 

 

Piše: M.T.

Foto: Adidas Originals

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije