24.4 C
Belgrade
21.2 C
Zagreb
18 C
Sarajevo
30.06.2022.

Atelje vina Šapat: Duh Toskane na obali Dunava

IZDVAJAMO

 

Na obroncima Fruške Gore, pokraj Dunava, u srcu vinograda, 2013. godine sasvim tiho počela je jedna divna hedonistička priča. 

 

 

Atelje vina Šapat jedna je od najlepših vinarija Srbije. U nju se ne svraća usput, već se dolazi sa namerom, jer u suprotnom, bez rezervacije i neophodnih instrukcija nećete uspeti da je nađete. Vinarija Šapat, kao dobro čuvana tajna, skrivena među slankamenačkim vinogradima, postavila je nove standarde, kako u proizvodnji tako i u načinu uživanja u vinu i hrani, i time postala mesto gde ćete moći da probate vrhunska vina u jedinstvenom prirodnom ambijentu.

 

 

Prostor za proizvodnju vina, opremljen inovativnom enološkom tehnologijom i projektovan prema najsavremenijim standardima, prostire se na preko 400 m2. U vinskom podrumu nalaze tradicionalni drveni sudovi, izrađeni od francuskog i srpskog hrasta u kojima se čuvaju najfinija crvena vina. Pored vrhunskih crvenih, vinarija nudi i selekciju izvrsnih belih i roze vina čiji će vas ukusi očarati.

 

 

Na meniju restorana nalaze se odabrana i maštovita jela koja se sa vinima uparuju do savršenstva, dok je način prezentacije krajnje autentičan. Visokoprofesionalna usluga je personalizovana i svakom gostu se pristupa u skladu sa njegovim željama i zahtevima čime se zaokružuje ovo gastronomsko-vinsko iskustvo.

 

 

Kako je vino u neraskidivoj vezi sa umetnošću, svaki detalj ovog kompleksa, počevši od enterijera, eksterijera i brojnih umetnina koje krase prostorije vinarije, pažljivo je osmišljen kako bi opravdao svoje ime – Atelje! Za one koji žele da prenoće nakon bogate večere zalivene dobrim vinom, u sklopu vinarije podignut je butik hotel sa dva luksuzno opremljena apartmana i četiri sobe sa prelepim pogledom na nepregledne vinograde i Dunav.

 

Atelje vina Šapat moguće je posetiti od četvrtka do nedelje, uz obaveznu rezervaciju, a više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu vinarije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piše: M.T.

Foto: Atelje vina Šapat

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije