25.3 C
Belgrade
29.5 C
Zagreb
25 C
Sarajevo
06.07.2022.

Adidas by Stella McCartney: Kolekcija za nove generacije sa održivom misijom

IZDVAJAMO

 

Dok se ostatak modne industrije bori da reši problem otpada i emitovanja ugljen-dioksida prilikom proizvodnje, posvećenost održivosti čuvene dizajnerke Stele Mekartni datira još iz 2001. godine.

 

 

Njena saradnja sa sportskim brendom Adidas traje čitavih 17 godina što ih čini dobro  uigranim timom. Sada se dizajnerka vraća sa najnovijom kampanjom za etiketu, ovoga puta sa Lurdes Leon, ćerkom kraljice popa Madone, i to u ulozi modela i koreografa.

Najnovija kolekcija sastoji se iz dva segmenta – jedan posvećen vežbanju koji sadrži sportske topove, majice i helanke kojima dominira crno-beli leopard print, dok drugi segment predstavlja zimsku kapsula kolekciju u kojoj se ogleda u dizajnerkina održiva inicijativa sa svetskim sportskim brendom, koja uključuje korišćenje materijala napravljenih delimično od recikliranog plastičnog otpada. Nama je pažnju posebno privukla duga pufer jakna izrađena od 100% recikliranog poliestera.

 

 

Nova kolekcija, snimljena pre pandemije, inspirisana je idejom da se priroda vrati u urbane sredine sa porukom da se treba okrenuti holističkom pristupu kada je sport u pitanju, jer održavanje fizičke kondicije takođe održava i naše psihičke sposobnosti, što je u ovom vremenu od presudnog značaja. Stella McCartney x Adidas kolekcija već je dostupna na zvaničnom sajtu sportskog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Stella McCartney

Piše: M.T.

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije