12.5 C
Belgrade
11.5 C
Zagreb
9.5 C
Sarajevo
27.09.2020.

Uz hrskave @fle.kaa Arancini kuglice, ukus Sicilije nikad nije bio bliži!

IZDVAJAMO

Nike Waffle Racer LX silueta sa mint detaljima daje nam sjajne ideje za jesenji outfit

  Nike je ponovo uspeo da klasičnim patikama za trčanje da urbani i moderni preobražaj, a ovoga puta reč je o ženskom modelu Waffle Racer...

Poslužite ove rolnice na sledećoj zabavi i gledajte kako magično nestaju sa tanijira!

  Ukoliko planirate zabavu, večeru za prijatelje ili lagani ručak, ove rolnice od pršute, kruške i rukole su mali božanski zalogaji koji će se dopasti...

Pripremite kolač od omiljenog voća i slatke nostalgije prema savršenom @fle.kaa receptu!

Nedelja. Dan za odmor, nesebično ugađanje sebi i uživanje u ukusima poslastica koje neodoljivo podsećaju na slatka mala iznenađenja iz rerne. Ona koja bi...

Elegantne minđuše koje drže vaše AirPod slušalice na mestu

  Ukoliko ste ljubitelj AirPod slušalica i imate problem sa nošenjem minđuša dok slušate svoju omiljenu muziku, ili vam Apple slušalice neočekivano ispadaju iz ušiju,...

Nova Reserved kolekcija je upravo ono što je nedostajalo našoj jesenjoj garderobi

  Kako se bliži početak hladnijeg vremena, izlozi high street brendova preplavljeni su novim jesenjim kolekcijama, ali moramo da priznamo da je nova linija brenda...

Da li ste čuli za food profil @fle.kaa? Imamo super vesti i sjajan recept za vas!

Po zanimanju je strukovni nutricionista dijetetičar, po životnom opredeljenju pasionirani esteta i zaljubljenica u fotografiju, pripremu hrane i njeno stilizovanje, a ovaj...

Ovi makeup trendovi nam poručuju da leto ipak nije otkazano

Vreme je napokon sve toplije, a kada je u pitanju letnja šminka ove sezone to znači samo jedno - zabava bez prestanka! Bilo da...

Vans predstavio novu kolekciju u čast 30. sezone serije “The Simpsons”

Već 30 godina omiljena američka porodica "The Simpsons" zabavlja gledaoce širom sveta i kao takva predstavlja deo pop kulture pružajući zabavan uvid u porodični...

 

Iz kuhinje naše drage Katarine Radišić, svima već poznatije kao @fle.kaa, stiže nam novi recept za neodoljive Arancini kuglice koje će nas svojom punoćom ukusa odvesti pravo na omiljeno nam Mediteransko ostrvo – Siciliju!

Ove godine većina nas ne može posetiti svoje omiljene destinacije i provesti odmor uz obalu mora, uživajući u nekim od lokalnih specijaliteta, času ohlađenog vina, pogledu… Ali imam rešenje koje je na samo par kulinarskih koraka od vas.

 

 

Današnja inspiracija je Italija – Sicilija, da budem preciznija. Reč je o njihovom tradicionalnom jelu, koje se uglavnom služi kao predjelo – Arancini.

Kada ih jednom probate sigurna sam da će vas ukus kupiti – hrskava korica, kremast rižoto punjen pesto sosom, mozzarelom i sušenim paradajzom.

 

 

Recept za rižoto:

• 250g Arborio pirinča
• 100ml belog vina
• 700ml bujona od povrća (rastvoriti 1 kocku za supu u 700ml vruće vode)
• 1-2 kašike maslinovog ulja
• 2 jaja

U dubljoj šerpi zagrejati maslinovo ulje, dodati pirinač, propržiti 2 min na srednjoj vatri i dodati belo vino. Polako dodavati bujon, mešati, sacekati da se skoro sva tečnost upije pre nego što dodate jos bujona. Pirinač bi nakon 15-20 min trbalo da bude “al dente”, proveravati tokom kuvanja. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi 30 min.

 

 

Zašto je Arborio pirinač najbolji za pripremu rižota? Ova vrsta pirinča, oblog i kratkog zrna, bogata je skrobom više od bilo koje druge vrste pirinča, što prilikom kuvanja daje kremastu strukturu. Bitno je da prilikom pripreme jela ne ispirate pirinač, se ispiranjem gubi skrob.

Kada se rižoto ohladio, dodati 2 cela jaja i dobro sjediniti sa rižotom. Pokriti posudu u kojoj je rižoto i ostaviti u frižideru 2-3 sata da se dobro ohladi.

Ostali sastojci koji su vam potrebni:
• Pesto sos
• Sušeni paradajz
• Mozzarella
• 300g brašna
• 3 jaja
• 300g prezli
• 1l ulja za prženje

 

 

Nakon što je rižoto ohlađen u frižideru, vreme je za pripremu Arancini loptica. Veličina loptica je uglavnom veličine šake, moguće je napraviti i manje, ali po mom mišljenju idealan odnos fila i rižota je kada su veličine šake.

Ručno oblikovati rižoto u lopticu, prstom napraviti udubljenje u sredini, puniti pestom, mozzarellom i sušenim paradajzom, napuniti 2/3 udubljenja. Zatvoriti lopticu sa rižotom.

U 3 posebne činije pripremiti brašno, jaja i prezle. Loptice uvaljati sledećim redosledom:

1. Brašno
2. Jaja
3. Prezle

Od ove količine smese dobije se 8-10 Arancini loptica. Zagrejati 1l ulja u dubljoj šerpi, pržiti Arancini loptice 4-5 min sa obe strane, na srednjoj vatri, dok ne dobiju zlatno braon boju.

 

Služiti Arancini loptice vruće ili tople, a za lepšu prezentaciju možete ih dekorisati svežim bosiljkom.

Ohladite omiljeno belo vino i približite sebi duh Sicilije ovim divnim receptom!

Prijatno!

 

Za još preukusnih recepata, zapratite @fle.kaa profil na Instagramu!

 

Foto: Katarina Radišić
Piše: Katarina Radišić

Share This:

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije

Predmet zvani želja: Nova Fendi baguette torba sa mirisom

 Ove sezone, luksuzna modna kuća Fendi punu pažnju posvećuje čulima, a usvojeni kreativni pravac iznedrio je novo pink izdanje Fendifrenesia pink torbe koju prati...

Održiv dizajn nove Nike siluete sada krase najlepše nijanse kaleidoskopa

  Napor koji ulaže zarad održivosti svojih proizvoda i lanca proizvodnje, brendu Nike doneo velike promene. Iako je Nike oduvek težio da koristi ostatke materijala...

Otkrili smo novu slatku destinaciju za sve ljubitelje čokolade!

Ako ste ikada gledali film „Čarli i fabrika čokolade“ žaleći što takvo čarobno mesto ne postoji, pripremite se za jedno prijatno iznenađenje! Nedavno se...

Marc Jacobs x Dr. Martens predstavili novi model omiljene buntovničke čizme

Dr. Martens brend obuće koji je oduvek važio za simbol individualnosti i kontrakulture, ove godine slavi čak 60 godina postojanja. U znak proslave svog...

Zapečena pasta bolonjeze sa bundevom: Savršena jesenja dobrodošlica!

Jesen nam donosi mnogo inspiracije kada je priprema hrane u pitanju, a prvi recept kojim želimo toplu dobrodošlicu zlatnom godišnjem dobu su zapečene bolonjeze...