13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

El Fenn boutique hotel: Skriveni boho dragulj Marakeša

IZDVAJAMO

 

Kako su letnji aranžmani otkazani, ništa nam drugo ne preostaje nego da se nadamo jeseni kada ćemo moći da putujemo malo rasterećenije i to na mesta gde još uvek vlada leto. Uzimajući u obzir da ima skoro 310 sunčanih dana godišnje, Maroko nam se čini kao idealna destinacija za neko jesenje putovanje!

 

 

Marakeš, kraljevska prestonica Maroka, sam po sebi je mističan i uzbudljiv. Poznatiji kao “crveni grad”, Marakeš je mesto koje će vas očarati svojom energijom. U potrazi za delićem raja gde bismo odseli na nekom budućem putovanju, naišli smo na jedan predivan boutique hotel koji svojom arhitekturom, enterijerima i eksplozivnim bojama privlači sve ljubitelje autentične marokanske kulture.

 

 

U užurbanom i ekscentričnom Marakešu, El Fenn hotel je prava oaza mira. Stilski preuređena tradicionalana marokanska kuća (riad), El Fenn više liči na privatnu kuću nego na hotel, sa šarenim sobama koje izlaze na čak pet dvorišta.

 

 

Sa zidovima obojenim živopisnim bojama sa kojih vise sjajna umetnička dela, opremljen retro nameštajem i autentičnim marokanskim motivima, El Fenn boutique hotel u ponudi ima 28 soba i apartmana, restoran, bar, hamam, biblioteku i čak jednu zasebnu četvorosobnu riad kuću za one koji žele da svoje luksuzno marokansko iskustvo dožive u nešto privatnijem okruženju.

 

Da biste zaista otkrili čari El Fenn hotela, morate se popeti na krov gde se nalaze bazen, restoran i stilski uređen bar sa neverovatnim pogledom na užurbane ulice i trgove grada, kao i na čuvenu Kutunija džamiju iz 12. veka.

 

 

U hotelu se nalaze još dva bazena obložena mramorom i okružena zelenilom, a tu je i hamam gde se posle duge šetnje marakeškim ulicama i marketima možete opustiti uz luksuznu masažu. Mnogi posetici hvale i izuzetnu uslugu hotela za koju kažu da je prilagođena ličnim potrebama što upotpunjuje iskustvo boravka u hotelu.

 

 

I za kraj, ne morate da odsednete u El Fenn hotelu da biste probali tradicionalnu marokansku kuhinju. Gosti restorana mogu uživati u ukusnim specijalitetima na terasi u senci maslina ili u restoranu na krovu hotela.

 

 

 

 

Foto: el-fenn.com
Piše: M.T.

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije