9.3 C
Belgrade
15.6 C
Zagreb
10.5 C
Sarajevo
27.10.2021.

Zašto čekati povod za slavlje? Napravite zavodljivi koktel od kupina i šampanjca danas!

IZDVAJAMO

 

Iskoristite sezonu sočnih kupina i napravite savršeno jednostavan koktel koji je podjednako prefinjenog ukusa kao što izgleda!

 

 

Sirup od kupine može se pripremiti unapred, i možete ga čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru i do 3 nedelje, a kada poželite da nazdravite sa prijateljima, samo ga treba pomešati sa rashlađenim penušavim vinom.

Kupine možete zameniti bilo kojim bobičastim voćem koje volite jer se ono savršeno kombinuje sa šampanjcem ili prosekom. Da bi doživljaj ispijanja ovog jednostavnog i sofisticiranog koktela bio potpun, predlažemo vam da ga poslužite u vintage čašama za šampanjac sa grančicom majčine dušice.

Sastojci:

1 šolja svežih kupina
1 šolja šećera
1 šolja vode
Puter + žuti kristal šećer za oblaganje čaša
Penušavo vino (šampanjac ili prosecco)

Za dekoraciju: sveža majčina dušica i sveže kupine

 

 

Priprema:

1. U šerpici ili dubljem tiganju napravite sirup od kupine kombinujući kupine, vodu i šećer. Kada sirup provri, smanjite temperaturu i kuvajte oko 8 minuta dok kupine ne omekšaju i smesa ne postane jarko crvena. Pomerite sa vatre, procedite i ostavite da se ohladi.

2. Dekoracija čaše – po obodu čaše pažljivo pređite puterom, zatim je umočite u posudu sa žutim kristalnim šećerom.

3. Napunite svaku čašu penušavim vinom a zatim lagano dodajte šot dozu kupinovog sirupa. Ukrasite sa nekoliko grančica majčine dušice i malo svežih kupina.

Živeli!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije