19 C
Belgrade
17.4 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
28.05.2022.

Earth Speakr daje deci reč, a odraslima priliku da ih slušaju dok govore o klimatskim promenama

IZDVAJAMO

 

Dansko-islandski umetnik Olafur Eliason razvio je aplikaciju uz pomoć augmentativne realnosti (AR) koja omogućava deci da digitalno prenesu svoje lice na predmete iz svog okruženja – biljni svet, plastične kese i druge nežive predmete, i na taj način podele svoja razmišljanja o klimatskom promenama.

 

 

Earth Speakr aplikacija stavlja naše najmlađe u središte razgovora o klimatskim promenama, budući da je dečija poruka najglasnija i na taj način poziva svetske lidere i političare da čuju poruke onih koji se najiskrenije zalažu za budućnost planete.

Ova jedinstvena aplikacija je deo kolektivnog umetničkog projekta koji zajedno sa odgovarajućom web stranicom služi kao platforma za one koji su premladi da bi se uključili u zvanični politički proces kako bi izrazili svoju zabrinutost zbog klimatskih promena, a koji će nažalost morati da trpe posledice svake političke odluke vezane za budućnost planete.

Projekat sadrži aplikaciju, web stranicu i prezentacije dostupne na sva 24 zvanična jezika EU i dostupna je širom sveta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije