14.8 C
Belgrade
5.8 C
Zagreb
10 C
Sarajevo
28.11.2021.

Da li ste čuli za food profil @fle.kaa? Imamo super vesti i sjajan recept za vas!

IZDVAJAMO

Po zanimanju je strukovni nutricionista dijetetičar, po životnom opredeljenju pasionirani esteta i zaljubljenica u fotografiju, pripremu hrane i njeno stilizovanje, a ovaj dar je, možemo slobodno reći, uspela da dovede do savršenstva.

 

 

Ona je mlada i talentovana devojka koja svojim veštim rukama od naizgled običnih sastojaka stvara istinsku čaroliju, virtuozno je beleži svojim fotoaparatom, a potom nesebično deli sa pratiocima svog Instagram naloga nesvakidašnjeg naziva fle.kaa. Njeno ime je Katarina Radišić i sa ponosom vam je predstavljamo kao novu dopisnicu Imaginarijum magazina, koja će nam iz nedelje u nedelju u okviru Gastro rubrike otkrivati svoje male i velike kulinarske tajne.

Na pitanje kada je otkrila svoj talenat za kulinarstvo, Katarina sa ponosom ističe da se ova ljubav rodila u najranijem detinjstvu.

„Ljubav i strast prema hrani potiču jos iz detinjstva, moja mama i dalje prepričava kako sam kao mala izmišljala sastojke za razne svoje kreacije, pa se kafa kod mene pravila ne samo sa vodom, kafom i šećerom, tu se dodavala i tzv. „bunđerica” moj, izgleda, tajni sastojak. Kasnije, kroz maminu kuhinju sam se upoznavala sa raznim kuvarima, čuvenim Bazarovim receptima, prepisivala bih recepte od komšinica i rođaka, a i dan-danas imam svoj pisani kuvar za kojim često posegnem kada mi zatrebaju provereni domaći recepti.”

Stranica i blog fle.kaa, koju sada vodi je nešto čemu je oduvek maštala, a ovu ideju konačno je i realizovala u aprilu prošle godine.

„Znala sam o čemu želim da pišem, koje recepte da predstavljam, ali najveća prepreka mi je bila smisliti naziv. Sećam se tog dana kad sam smišljala naziv, sela sam na krevet u spavaćoj sobi sa olovkom i papirom i krenula da pišem ideje, ali je tesko išlo, inspiracije za naziv ni na pomolu. Nakon par sati mučnog i nekreativnog procesa, počela sam da se nerviram, i zamalo odustala…Otišla sam da skuvam kafu i kako je uvek ostavim da provri duže nego što treba, uspela sam da je prospem svuda po šporetu. I tu se upalila lampica!
Fle.kaa je došla kao idealno ime, a ujedno sadrži i moj nadimak u svom nazivu – Kaa. S obzirom da živim i radim u Engleskoj, prijateljima je bilo malo teže objasniti značenje ovog imena, ali kad im prevedem, sve postane jasnije.’’

 

 

Na pitanje koji će recept sa svoje stranice prvo podeliti sa našim čitaocima, Katarinin odgovor je – palačinke.

„Odlučila sam da to bude recept za doručak, koji je jedan od najviše sačuvanih recepata na mojoj stranici, a reč je o čokoladnim palačinkama.’’

 

 

Sastojci koji su vam potrebni:

– 1 zrela banana
– 1 šolja mleka
– 1 kašika kokosovog ulja
– 1 šolja speltinog brašna
– 3 ravne kašike kakao praha
– 1 1/2 kašičica praška za pecivo

Postupak pripreme:

– U srednjoj posudi izgnječiti dobro bananu, dodati mleko (originalan recept je sa biljnim mlekom, ali možete koristiti i kravlje), kokosovo ulje i izmešati sve zajedno dok se dobro ne sjedini.

– Potom dodati kakao, brašno i prašak za pecivo. Viljuškom dobro umutiti suve sastojke.

– Pecite palačinke na tiganju uz vrlo malo ulja, oko 2 min sa obe strane.

Najlepše su sveže, uz omiljeno sezonsko voće, čokoladni preliv ili puter od kikirikija.

Prijatno! 

 

 

 

 

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije