13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Clova Lamp – pametna lampa koja deci čita knjige pomoću veštačke inteligencije

IZDVAJAMO

 

Vreme koje deca provode sa roditeljima dok im čitaju priče je neprocenjivo jer na taj način deca razvijaju svoje sposobnosti razmišljanja, koncentraciju, maštu i kreativnost.

Međutim, mnogi roditelji koji su preplavljeni svakodnevnim obavezama nisu u mogućnosti da čitaju knjige svojoj deci onoliko bi oni to želeli, tako da čitanje nije uvek na listi prioriteta.

 

 

Kako bi ponudili rešenje prezauzetim roditeljima, južnokorejska tehnološka kompanija Naver Corp dizajnirala je pametnu lampu za čitanje pod nazivom Clova Lamp koja pomaže deci da razviju zdrave navike čitanja tako što naglas pripoveda knjige. Clova Lamp omogućava deci da slušaju omiljene knjige kada god to požele i na taj način razviju interesovanje za čitanje i učenje.

 

 

Na prvi pogled Clova Lamp izgleda poput klasične stone lampe. U sebi sadrži LED lampicu u obliku prstena s malom kamerom u sredini koja koristi tehnologiju prepoznavanja slike za dekodiranje ilustracija i identifikaciju napisanih reči pomoću optičkog prepoznavanja znakova (OCR). Koristeći kompjutersku viziju i tehnologiju veštačke inteligencije, ova lampa minimalističkog dizajna može da pretvori tekst i slike iz knjige u govor, dok integrisani virtuelni asistent može objasniti značenje reči i odgovoriti na dečija pitanja kako bi im pomogao da nauče nove stvari.

 

 

 

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije