19 C
Belgrade
17.4 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
28.05.2022.

Napravite kućnu kancelariju u kojoj ćete zapravo želeti da radite

IZDVAJAMO

Rad od kuće donosi brojne pogodnosti zbog čega se sve više ljudi odlučuje za osnivanje kućnih kancelarija. Danas ne morate biti freelancer da biste radili iz udobnosti svog doma.

Ako ste i vi otkrili prednosti rada od kuće, verovatno imate kućnu kancelariju. Možda je to ugao vaše dnevne sobe ili možda ste čitavu jednu sobu pretvorili u kancelariju. Ali skoro uvek možete uneti neke promene kako biste osvežili svoj radni prostor i učinili ga praktičnijim i lepšim, a mi upravo imamo par saveta kako da to uradite.

 

 

Odaberite dobru stolicu i leđa će vam biti zahvalna – Kako provodite većinu vremena sedeći za stolom, veoma je važno da se pozabavite odabirom kvalitetne stolice kako ne bi ugrozili svoje držanje. Udobna ergonomska stolica dizajnirana za maksimalnu podršku u lumbalnom delu, umaniće bol u leđima i omogućiće vam da se više fokusirate na posao umesto da svako malo ustajete zbog neudobnosti.

 

 

Prigrlite dnevnu svetlost ali ne zaboravite na lampe –  Postavite svoj radni što bliže prozoru da bude paralelno sa oknima. Ova idealna postavka vam donosi pregršt prirodne svetlosti i dobar je razlog da svakih nekoliko minuta skrenete pogled sa računara i upijete što više sunca. Popodne nešto mekša svetlost je bolje za vaše optičko i mentalno zdravlje. Preporuka je da u potpunosti isključite jako plafonsko osvetljenje i umesto toga koristite kombinovanu svetlost podne i stone lampe. Ne samo da ovo osvetljenje deluje umirujuće već je i bolje za koncentraciju, daje vašem radnom okruženju onaj topli, ugodni osećaj sa manje stresa.

 

Zelenilo je uvek dobra ideja – pogotovo kada govorimo o kućnim kancelarijama. Bez obzira na to da li je vaša kompletno opremljena neophodnim nameštajem, biljke mogu samo poboljšati njen celokupni izgled i način na koji se osećate u svom radnom prostoru.

 

 

Pored toga što je koristite za obavljanje posla, vaša kućna kancelarija trebalo bi da predstavlja vašu ličnost. Personalizujte je tako što ćete dodati fotografije najmilijih, uspomene sa putovanja ili neko vama drago umetničko delo ili dekorativni predmet.

 

 

 

 

 

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije