29.1 C
Belgrade
28.5 C
Zagreb
22.7 C
Sarajevo
27.05.2022.

Instagram obožava ovih 5 beogradskih kafeterija

IZDVAJAMO

Danas je skoro nemoguće zamisliti ispijanje kafe u nekom opuštajućem ambijentu a da to ne zabeležimo fotografijom i podelimo na svojoj Instagram stranici.

 

 

Prilikom odabira mesta gde ćemo popiti kafu sa prijateljima, pored dobre kafe postalo je veoma važno da sam prostor ima takozvanu instagramsku estetiku. Kako bi vam olakšali izbor lokala u Beogradu gde sledeći put možete popiti kvalitetnu kafu “vrednu” Instagrama, otkrivamo vam pet (po nama) najfotogeničnijih kafeterija.

 

Petit Jardin,
Pop Lukina 12

Na početku Pop Lukine ulice, u neposrednoj blizini Jazz Bašte, nalazi se njena mlađa i još slađa sestra po imenu Petit Jardin. Ne postoji kutak u ovom lokalu koji nećete poželeti da uslikate jer je svaki metar kvadratni ovog kofi šopa pažljivo osmišljen. Egzotični murali na zidovima učiniće da se osećate kao u najlepšem vrtu, a da doživljaj bude potpun tu su i viseći stolovi, nameštaj od pruća i pregršt zelenih saksijskih biljaka.

 

https://www.instagram.com/p/B4AESW8hYIM/

 

Lula fine espresso bar,
Central Garden, Stanoja Glavaša 18

Enterijer ovog bara na dva nivoa odlikuju industrijski prostor i crno-bele geometrijske šare poda, dok mu eklektični spoj pastelno zelene i roze boje daje romantičnu notu. Neobična harmonija prostora stvara prepoznatljivu atmosferu koja vas osvaja na prvi pogled i mami da uslikate svoju šolju kafe u nesvakidašnjem ambijentu.

 

Kafeterija Šećer,
Zadarska 2 / Kneza Miloša 43

Iako mala i ušuškana, ova kafeterija kao da je stvorena za Instagram. Svedeni ambijent u belim, plavim i roze tonovima, bela cigla sa neonskim porukama, neobične police čine prostor veoma autentičnim, a ako uz to naručite i uslikate latte u boji ili sa jestivim šljokicama, budite spremni da “srušite” Instagram!

 

https://www.instagram.com/p/BwbpPeRp35-/

 

Cafeteria Gardoš,
Njegoševa 53, Zemun

U najlepšem delu Zemuna, nalazi se Cafeteria Gardoš u podnožju istoimene kule i neposrednoj blizini Dunava. Enterijer je uređen po ugledu na dnevnu sobu tako da se ovde uvek možete osećati kao kod kuće. Rustični ambijent sa šarmantnom drvenarijom i detaljima poput fenjera i sveća savršeno se uklapaju u “hygge” estetiku koju Instagram obožava. Kafeterija poseduje i “Secret garden”, skrivenu baštu punu cveća koja jednostavno mora biti ovekovečena na fotografiji dok na jutarnjem suncu ispijate svoju prvu šolju kafe.

 

https://www.instagram.com/p/Be5FUDfA84u/

Wooow Matcha,
Zmaj Jovina 15

Za sve ljubitelje japanskog matcha ukusa i autentične zelene boje, odnedavno je u Beogradu otvoreno mesto gde imate priliku da isprobate pravi matcha latte. U neobičnom ambijentu koji prati minimalističku estetiku Japana sada možete uživati u osvežavajućim zdravim napicima u bojama duge za koje vam čak neće biti potreban nijedan Instagram filter!

 

https://www.instagram.com/p/CCSyDysJ2Dp/

 

P.S. Podsećamo vas da odgovorno uživate u kafi pridržavajući se svih preporučenih epidemioloških mera.

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije