14.6 C
Belgrade
12.7 C
Zagreb
12.7 C
Sarajevo
28.05.2022.

Ne zaboravite da zamislite želju – Kiša meteora obasjaće letnje nebo

IZDVAJAMO

Iako su aktuelne teme na planeti Zemlji ne tako vedre, nadamo se da će barem nebo iznad nas ovog leta biti, jer nas gore očekuju neverovatni prizori koji će možda na trenutak učiniti da zaboravimo na brige i prepustimo se čarima beskrajnog prostranstva.

 

 

Početak avgusta je oduvek bio uzbudljiv period za sve one koji uživaju gledajući u noćnom nebu. Prema astronomskom kalendaru od ove nedelje očekuje nas nesvakidašnja nebeska predstava u vidu kiše meteora Delta Akvarid. Ove zvezde padalice izazvane pucanjem kometa prolaze iznad naše planete i vidljive su svakog leta, dok su ime dobile po zvezdi Delta Akvarid u sazvežđu Vodolije.

Kiša meteora dostićiće svoj vrhunac upravo večeras, 28.jula kada ćemo moći da vidimo i do 20 meteora u jednom satu, a imate veliku šansu da ugrabite svoje uzvezde padalice jer će ostati vidljive na nebu sve do 23. avgusta. Gde god da se nalazite na planeti bićete u prilici da vidite Delta Akvarid, a kako astronomi kažu, nisu vam neophodni dvogled ni teleskop. Sve što vam treba su vedro nebo, tik pred zoru, strpljenje i neostvarena želja koju ćete zamisliti tu noć.

 

 

 

 

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije