24.4 C
Belgrade
21.2 C
Zagreb
18 C
Sarajevo
30.06.2022.

Dior Cruise 2021 kolekcija – rustična estetika kao oda italijanskoj tradiciji

IZDVAJAMO

Na trgu Duomo u gradiću Leče, na samoj “peti italijanske čizme”, Dior je na nesvakidašnji način predstavio svoju Cruise 2021 kolekciju.

 

Za potrebe ovog događaja izgrađena je čitava pozorišna scenografija, dok su na sceni pored modela nastupali plesači i muzičari, kako bi gledaocima koji su pratili ovaj spektakl iz svojih domova dočarali atmosferu italijanskih seoskih vašara.

Ovoga puta umetnička direktorka Marija Gracija Kjuri želela je da oda počast svojoj domovini i podrži i pokaže virtuoznost italijanskih zanatlija i umetnika. Kjuri je predstavila kolekciju koja je uspela da uravnoteži intimni šarm zanata sa luksuzom i sjajem modne kuće Dior. Tako obična haljina od tila može biti prošarana nežnim vezom u vidu pšenice, čipkane ogrtači se mogu nositi sa širokim kožnim kaiševima i steznicima, a lagana lanena odela, pantalone i haljine nadahnute su izvornim bojama koje su bile u rasponu od crvene i narandžaste pa sve do nijansi bež i bele. Kao takva, Dior Cruise kolekcija briše razlike između pristupačne i visoke mode jer kako Kjuri tvrdi, “moda mora biti udobna”.

 

 

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije