13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Valentino Haute Couture Fall Winter 20/21 – Visoka moda za snove

IZDVAJAMO

 

Valentinov veličanstveni performans upriličen je sinoć u Rimu kako bi se predstavila Haute Couture kolekcija za jesen/zimu pod nazivom „Of Grace and Light“.

 

 

Ovaj spektakularan događaj snimljen je u proslavljenom Cinecitta studiju i uspeo je da na nesvakidašnji način spoji visoku modu i digitalnu umetnost. Pjerpaolo Pićioli, kreativni direktor modne kuće Valentino ovim performansom želeo je da se fokusira na modu koja ne može i ne sme biti samo marketing. U središtu kolekcije su žena, poezija, snovi, kreativnost, lepota i ljudske vrednosti.

 

 

Modeli su nosili beskrajne haljine viseći na ljuljaškama, na crnoj pozadini u cirkusno nadahnutoj predstavi visoke mode. Valentino je na ovom događaju predstavio 15 raskošnih haljina, uglavnom bele boje, od šifona i tafta, sa srebrnim obodima i kaskadama od perja. Neke haljine su čak bile i po pet metara dugačke, a za pojedine komade bilo je potrebno do 4.000 ručno rađenih šavova i 350 metara tkanine. Revija je praćena muzikom sa novog albuma FKA Twigs sa kojom je kreativni direktor italijanskog brenda imao prilike da sarađuje i tokom predstavljanja prošlogodišnje zimske kolekcije.

 

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije