29.2 C
Belgrade
31.7 C
Zagreb
30 C
Sarajevo
26.06.2022.

Sony džepni klima uređaj stiže u pravi čas

IZDVAJAMO

 

Ideja o mini klima uređaju, pogodnom za nošenje, koji je povezan sa vašim mobilnim telefonom i hladi vas tokom visokih temperatura zvuči pomalo futuristički. Međutim, kada je nosiva tehnologija u pitanju, japanska kompanija Sony ubedljivo prednjači inovacijama i trudi se da sve svoje ideje pretoči u stvarnost.

Kao jedan od prvih projekata svog novog startapa za ubrzavanje napretka, Sony je pustio u prodaju mini rashladni uređaj, Reon Pocket, koji će nam pružiti spas u vrelim letnjim danima. Sony je prvi put predstavio dizajn ovog uređaja prošlog leta sa namerom da se postane dostupan pred otvaranje Olimpijskih igara 2020. u Tokiju. Ali kako su igre odložene za sledeću godinu, a temperature su više nego ranije, Sony se ipak odlučio da nam pomogne u borbi sa letnjim vrućinama.

 

 

Zahvaljujući termoelektričnom efektu, Reon Pocket služi kao toplotna pumpa koja navodno može da ohladi telesnu temperaturu korisnika za čak 13°C ili da vam podigne temperaturu za oko 8°C. Ovaj bluetooth uređaj veličine novčanika za kartice ubacuje se u posebnu majicu sa džepom na leđima i povezuje se s aplikacijom koja korisnicima omogućava kontrolu temperature putem svog pametnog telefona. Reon Pocket podržava iOS i Android operativni sistem a s obzirom na kompaktnu veličinu, njegova unutrašnja baterija može da potraje i do 4 sata.

 

 

 

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije