19 C
Belgrade
17.4 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
28.05.2022.

Na Islandu postoji bar gde vam koktele spremaju roboti

IZDVAJAMO

Iz Ice+Fries bara, smeštenog u srcu Rejkjavika, prostire se živopisan pogled na luku dok minimalistički ambijent inspirisan prizmama neodoljivo podseća na barove budućnosti. 

Ono što upotpunjuje čitavo futurističko iskustvo je činjenica da je koktel majstor niko drugi do Makr Shakr automatizovani barmen Toni, a tu je i robotski pas Aibo koji slobodno šeta po šanku animirajući goste.

 

Makr Shakr Toni sa dve robotičke ruke može da napravi 150 koktela na sat i čak 1.500 dnevno bez ljudske intervencije. Takođe poseduje 3D štampač koji štampa fantastične dezerte i dekoraciju za piće. Automatizacija je utkana mnogo dublje u sam koncept restorana, jer jednom kada uđete u Ice+Fries, potpuno kontrolišete svoje celokupno iskustvo.

 

Ovo važi za hranu i piće koje kupci naručuju preko tableta za svojim stolom, kao i muziku, jer je svaki sto opremljen sopstvenim ozvučenjem a gosti mogu da biraju plejlistu prema svom raspoloženju. Kokteli su u potpunosti proizvedeni od strane robotskih ruku koje se pažljivo saniraju nakon svake upotrebe a piće se poslužuje u čašama za jednokratnu upotrebu i postavlja se direktno na šank na odgovarajućem rastojanju kako bi ih posetioci mogli bezbedno pokupiti.

Osmišljen kao koncept ležernog restorana na bazi samoposluživanja, ovaj projekat istražuje kako robotika i tehnologija mogu sigurno okupiti ljude u doba posle pandemije i uliva nadu mnogim barovima, restoranima i hotelima širom sveta koji su spremni da ponovo pokrenu svoje aktivnosti u drastično izmenjenom svetu.

 

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije