11.7 C
Belgrade
15.8 C
Zagreb
10 C
Sarajevo
05.10.2022.

Nike Space Hippie – prve ekološke patike koje ćete zaista želeti da nosite

IZDVAJAMO

Održivost i dizajn patika skoro nikada nisu išli jedno uz drugo, ali to nije sprečavalo poznate brendove i dizajnere da iznova pokušavaju da stvore pravu “ekološki prihvatljivu” patiku.

Od danas stvari postaju drugačije jer je Nike upravo zatvorio održivi ekološki krug svojom dugo očekivanom Space Hippie linijom – četiri potpuno nove siluete o kojima se uveliko priča.

 

 

Nazivi svakog modela jednostavno su označeni brojem Space Hippie 1-4 i deluju izuzetno stabilno i udobno. Gornji deo patika izrađen je od obnovljivog Space Waste materijala, novog pokretačkog faktora nastalog po principu “ne ostavljaj ništa za sobom” – od recikliranih plastičnih boca do ostataka Nike majica. Đon je sačinjen od 15% Nike Grind gume u kombinaciji sa 100% recikliranim ostacima ZoomX pene za lagani osećaj sa robusnim izgledom. Takođe, đon je obrađen obrubljenom penom koja podseća na deo meteorita, a upravo njegov dizajn predstavlja ono što Nike smatra radikalnim izrazom održivosti. Space Hippie kolekcija – od materijala, konstrukcije (ne koristi se lepak) i pakovanja – napravravljena je od najmanje 50% recikliranog materijala, dok sama izrada patika beleži najnižu emisiju ugljen-dioksida neophodnog za proizvodnju.

 

 

Prema Nike-u, kolekcija Space Hippie označava samo jedan mali korak u dugoročnim naporima brenda za postizanje neutralnosti ugljenika bez otpada. Da li će ostali proizvođači patika slediti njihov primer? Prerano je reći. Međutim, jedno je sigurno – Space Hippie patike će učiniti da se sa stilom brže i udobnije krećete, ka održivijoj budućnosti.

 

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije