32.5 C
Belgrade
24.8 C
Zagreb
33 C
Sarajevo
03.08.2020.

Neodoljivi krostini sa pečenim višnjama i kozjim sirom – praznik za vaše čulo ukusa!

IZDVAJAMO

LEGO nas vraća u osamdesete realističnim Nintendo setom

Klasična NES (Nintendo Entertainment System) konzola dobija LEGO verziju u svom nostalgičnom sjaju i poziva vas da pređete novi nivo Super Mario...

Sony džepni klima uređaj stiže u pravi čas

  Ideja o mini klima uređaju, pogodnom za nošenje, koji je povezan sa vašim mobilnim telefonom i hladi vas tokom visokih temperatura zvuči...

IKEA otvara vrata “Doma sutrašnjice”

Do 2050. godine 70% svetske populacije će živeti u gradovima. Ovaj podatak je rezulat istraživanja koje je sprovela švedska kompanija IKEA sa...

Sav ukus italijanskog leta stopljen je u ovom ukusnom zaleđenom koktelu!

U Italiji se Aperol Spritz obično poslužuje kao aperitiv tokom italijanske verzije happy hour-a. Kombinuje se sa zabavnim, kreativnim zalogajima kako biste...

Nike Space Hippie – prve ekološke patike koje ćete zaista želeti da nosite

Održivost i dizajn patika skoro nikada nisu išli jedno uz drugo, ali to nije sprečavalo poznate brendove i dizajnere da iznova pokušavaju...

Nova H&M Home kolekcija vas poziva da provede ovo leto kod kuće!

Leto je napokon stiglo a sa njim i visoke temperature koje nas teraju da širom otvorimo vrata i prozore i pretvorimo terasu...

Top 5 detalja koji će savršeno upotpuniti vaš dom!

Moderan nameštaj, efektni kuhinjski elementi i dominantne boje u prostorijama u najvećoj meri određuju izgled doma, ali nije novost da upravo detalji daju poseban...

Obožavamo letnje koštunjavo voće i u njemu najviše uživamo dok je sveže ili kada ga ubacimo u slasne torte i kolače.  Ali da li ste znali da je podjednako ukusno ispečeno u rerni, kao dodatak osvežavajućim sezonskim salatama, ili čak na hrskavom hlebu i upareno sa svežim kozjim sirom?

Brusketi ili takozvani „krostini“ sa mešavinom slatko-ljutih ukusa sa pečenim voćem ili džemom naša je nova omiljena vrsta predjela. Oni su jednostavni za pripremu i tako ih je lako „osmisliti“ pomoću varijacija začina i sireva. Pečeno voće je jednostavan način da iskoristite bilo koje voće koje ste upravo pazarili na pijaci – brzo je, lako i ukusno.

 

 

Pečenje voća sa balzamiko sirćetom posebno otkriva prekrasnu boju višnje i pojačava njen ukus. Iako smo je do sada uglavnom degustirali kroz torte, sladolede ili voćne jogurte, moramo proznati da je pečena višnja pripremljena na ovaj način, uz krostini i kozji sir, savršeno predjelo koje vrlo lako može da se pretvori u laganu večeru, uz čašu rashlađenog belog ili roze vina!

 

 

Sastojci:

– 12 kriški bageta

– 4 kašike maslinovog ulja

– 1 šolja kozjeg sira (približno 1 kašičica po kriški bageta)

– 2 šolje višanja bez koštica

– 1 kašika sveže majčine dušice (plus za dekoraciju)

– 2 kašike likera od višnje / rakije ili sok (po želji)

– 2 kašike balzamiko sirćeta

– So i biber po ukusu

– Med i balzamiko glazura za serviranje

 

 

Priprema:

– Zagrejte rernu na 200°C

– U manju posudu poređajte višnje i prelijte ih sa 2 kašike maslinovog ulja, likerom od višnje (ukoliko ga koristite), balzamikom, majčinom dušicom, solju i biberom.

– Stavite kriške bageta na pleh i premažite sa preostale 2 kašike maslinovog ulja, a zatim na donjem stalku rerne prepecite baget.

– Dok se hleb tostira, prebacite višnje i sve njihove sokove iz posude na odvojeni pleh obložen papirom za pečenje i pecite zajedno s hlebom 5-7 minuta na gornjem stalku rerne, sve dok ne porumene.

– Izvadite oba pleha iz rerne i rasporedite približno 1 kašiku kozjeg sira na svaki krostini, a zatim preko dodajte 2-3 polovine višnje i ukrasite grančicom majčine dušice.

– Prelijte krostini glazurom napravljenom od meda i balzamika.

– Svaki krostini pospite prstohvatom soli i bibera i poslužite toplo.

Čik pokušajte da se zaustavite na jednom krostiniju! Prijatno!

 

Share This:

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije

Instagram obožava ovih 5 beogradskih kafeterija

Danas je skoro nemoguće zamisliti ispijanje kafe u nekom opuštajućem ambijentu a da to ne zabeležimo fotografijom i podelimo na svojoj Instagram stranici.  Prilikom odabira...

Nova Dioramour kapsula kolekcija je ljubavno pismo koje smo dugo čekali

Poznato je da je vodeća inspiracija slavnog kreatora Kristijana Diora oduvek bila ljubav, a ta emocija je i dan danas prisutna u svim komadima...

Extra&ordinary Design studio pretvara obično u neobično

Extra&ordinary Design je studio iz Londona fokusiran na stvaranje dizajnerskih proizvoda koji jednostavne prostore transformišu u nesvakidašnje.  Upotreba eco-friendly materijala koji je nalik cementu,...

Levi’s je prihvatio izazov održivosti i novom linijom farmerki zatvorio ekološki krug

Nakon pet godina istraživanja, Levi's je zvanično lansirao svoje najodrživije farmerke ikada kao deo Wellthread™ kolekcije.Brend je u dva modela farmerki uspešno implementirao novi...

London ima novo mesto za piknik – Lollypop Lounge

U Londonu postoji jedno ušuškano mesto na Kings Krosu pokraj kanala Regent - visoke stepenice prekrivene veštačkom travom idealne za kratak predah na suncu...