-3 C
Belgrade
-4.2 C
Zagreb
-7.1 C
Sarajevo
17.01.2021.

Neodoljivi krostini sa pečenim višnjama i kozjim sirom – praznik za vaše čulo ukusa!

IZDVAJAMO

Imaginarijum gift vodič – Poklonite umetnost za praznike!

  Vreme darivanja je prava prilika da onima koje volite poklonite umetničko delo koje sa godinama dobija na vrednosti, a malo je poklona koji se...

Za vas smo pronašli najlepše ideje za dekoraciju praznične trpeze!

  Trpezarijski sto je mesto u domu za kojim se okupljamo kako bismo provodili zajedničko vreme, razmenjivali priče, smeh i stvarali nove uspomene, a Nova...

Sočne karamel krofnice iz @fle.kaa kuhinje čekaju da zaslade vaše praznike!

  Nismo ni trepnuli, a decembar je već na pola puta, verujem da i vi kao i ja već smišljate i planirate recepte za novogodišnju...

Zavirite u restoran uzbekistanske kuhinje koji pomera granice modernog dizajna

  Ukrajinski dizajnerski studio YOD nedavno je predstavio još jedan u nizu svojih sprektakularnih projekata - moderni restoran uzbekistanske kuhinje u jednoj od centralnih ulica...

Praznični Imaginarijum gift vodič za muškarce kojima „nikad ništa ne treba”!

Kada je praznična kupovina u pitanju, pronalaženje pravog poklona za muškarca u vašem životu može biti pomalo nezgodno, jer ili imaju sve ili im...

Imaginarijum gift vodič za sve ljubiteljke mode

Ukoliko ove praznične sezone želite da iznenadite svoju stilski osvešćenu prijateljicu, sestru, mamu ili koleginicu nečim što će im se sigurno dopasti, a ne...

Nike Waffle Racer LX silueta sa mint detaljima daje nam sjajne ideje za jesenji outfit

  Nike je ponovo uspeo da klasičnim patikama za trčanje da urbani i moderni preobražaj, a ovoga puta reč je o ženskom modelu Waffle Racer...

Poslužite ove rolnice na sledećoj zabavi i gledajte kako magično nestaju sa tanijira!

  Ukoliko planirate zabavu, večeru za prijatelje ili lagani ručak, ove rolnice od pršute, kruške i rukole su mali božanski zalogaji koji će se dopasti...

Obožavamo letnje koštunjavo voće i u njemu najviše uživamo dok je sveže ili kada ga ubacimo u slasne torte i kolače.  Ali da li ste znali da je podjednako ukusno ispečeno u rerni, kao dodatak osvežavajućim sezonskim salatama, ili čak na hrskavom hlebu i upareno sa svežim kozjim sirom?

Brusketi ili takozvani „krostini“ sa mešavinom slatko-ljutih ukusa sa pečenim voćem ili džemom naša je nova omiljena vrsta predjela. Oni su jednostavni za pripremu i tako ih je lako „osmisliti“ pomoću varijacija začina i sireva. Pečeno voće je jednostavan način da iskoristite bilo koje voće koje ste upravo pazarili na pijaci – brzo je, lako i ukusno.

 

 

Pečenje voća sa balzamiko sirćetom posebno otkriva prekrasnu boju višnje i pojačava njen ukus. Iako smo je do sada uglavnom degustirali kroz torte, sladolede ili voćne jogurte, moramo proznati da je pečena višnja pripremljena na ovaj način, uz krostini i kozji sir, savršeno predjelo koje vrlo lako može da se pretvori u laganu večeru, uz čašu rashlađenog belog ili roze vina!

 

 

Sastojci:

– 12 kriški bageta

– 4 kašike maslinovog ulja

– 1 šolja kozjeg sira (približno 1 kašičica po kriški bageta)

– 2 šolje višanja bez koštica

– 1 kašika sveže majčine dušice (plus za dekoraciju)

– 2 kašike likera od višnje / rakije ili sok (po želji)

– 2 kašike balzamiko sirćeta

– So i biber po ukusu

– Med i balzamiko glazura za serviranje

 

 

Priprema:

– Zagrejte rernu na 200°C

– U manju posudu poređajte višnje i prelijte ih sa 2 kašike maslinovog ulja, likerom od višnje (ukoliko ga koristite), balzamikom, majčinom dušicom, solju i biberom.

– Stavite kriške bageta na pleh i premažite sa preostale 2 kašike maslinovog ulja, a zatim na donjem stalku rerne prepecite baget.

– Dok se hleb tostira, prebacite višnje i sve njihove sokove iz posude na odvojeni pleh obložen papirom za pečenje i pecite zajedno s hlebom 5-7 minuta na gornjem stalku rerne, sve dok ne porumene.

– Izvadite oba pleha iz rerne i rasporedite približno 1 kašiku kozjeg sira na svaki krostini, a zatim preko dodajte 2-3 polovine višnje i ukrasite grančicom majčine dušice.

– Prelijte krostini glazurom napravljenom od meda i balzamika.

– Svaki krostini pospite prstohvatom soli i bibera i poslužite toplo.

Čik pokušajte da se zaustavite na jednom krostiniju! Prijatno!

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije

Čuvene ilustracije Kita Haringa sada postaju deo Dr. Martens univerzuma!

  Decenijama reči umetnika Kita Haringa „Umetnost je za sve” i dalje odzvanjaju njegovim umetničkim delima i nasleđem. Čak su i oni koji nisu upoznati...

Upoznajte NINU – Prvi pametni parfem na svetu!

  Naučnici su otkrili da je deo mozga koji prepoznaje miris zapravo emocionalni deo u kojem leži naša ličnost, što znači da su miris, ponašanje...

Ova mini kamp prikolica inspirisaće vas da putujete i istražujete

  Kako su nam putovanja na daleke destinacije i dalje onemogućena, u poslednjih deset meseci poraslo je interesovanje za nešto alternativniji način putovanja i odmora....

H&M sa ponosom najavljuje saradnju sa irskom dizajnerkom Simone Rocha

  Nastavljajući dugu tradiciju saradnje sa priznatim dizajnerima, H&M sa ponosom najavljuje svoju sledeću kolaboraciju sa Simone Rocha. Simone Rocha x H&M kolekcija sastojaće se...

Ovaj beauty brend donosi novo holističko iskustvo nege!

  Kao uspešna pevačica, producentkinja, glumica, dobitnica brojnih Grammy nagrada i najprodavanija autorka New York Timesa, Alicia Keys poznata je po mnogim dostignućima, a jedan...